August este luna florilor parfumate si viu colorate. Cele mai indragite flori ale lunii sunt lavanda, floarea-soarelui si gladiolele, plantele folosite si in scop terapeutic nu numai pentru frumusetea lor. Invata cum sa le ingrijesti corect daca vrei sa te bucuri cat mai mult de frumusetea lor.

Lavanda

Sursa foto: pixabay.com

Lavanda poate fi crescuta si in ghiveci nu numai in gradina. Aceasta planta are numeroase efecte terapeurice, insa are si rolul de a inveseli orice gradina. In plus, mireasma acestora este foarte placuta si relaxanta.

Lavanda rezista bine la temperaturi ridicate, dar si la ger. Planta trebuie udata constant in perioadele secetoase pentru a nu se ofili.

Este recomandat ca planta sa fie crescuta intr-un loc insorit. Levantica are nevoie de conditii optime de lumina pentru productia de ulei. Planteaza levantica intr-un sol uscat, chiar arid, si evita locurile cu multa umiditate. Tufele de levantica trebuie curatate in fiecare primavara. Se elimina ramurile uscate, se tund varfurile si tijele florilor din anul precedent.

Sursa foto principala: pixabay.com

  •   2017-07-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Luiza Dinu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii