Plante de gradina

#fortare inforire #inflorire plante #plante primavara #plante

Forteaza plantele sa infloreasca mai repede. Iata cateva trucuri!

Ai vazut probabil ca prin magazine au aparut deja ghivece cu zambile, narcise sau cu lalele inflorite si te intrebi, probabil, cum de bulbii pastrati de tine cu atata atentie nu au inflorit inca. Exista cateva trucuri pe care le poti folosi si tu pentru a le grabi inflorirea.

Simplu si de efect

Cea mai simpla modalitate de a face bulbii sa dea plantute si sa infloreasca este sa ii tii la caldura si sa ii uzi bine. Ai un avantaj daca te-ai pregatit din timp si i-ai tinut la frigider sau intr-o pivnita cu temperaturi sub 9 grade Celsius timp de cateva saptamani. Ideal ar fi sa ii aduci intai intr-o incapere in care temperatura sa nu sara de 15 grade. Abia dupa cateva zile, muta bulbii intr-un loc si mai calduros.

Sursa foto: greenbrideguide.com

Pune cepele de flori in vase cu apa speciale, cele din sticla asemanatoare unei clepsidre. Ai grija ca bulbul sa nu fie scufundat in apa, ci doar mustacioarele pe care le da sa atinga suprafata apei. E important sa stii ca nu trebuie sa tii acesti bulbi in apropierea cosurilor cu fructe sau cu legume, intrucat etilena emanata de acestea ii poate deteriora.

Schimba cam o data la saptamana apa din recipient cu apa statuta. In doua-trei saptamani vei avea flori colorate si parfumate. Florile pot dura intre 7 si 10 zile, mai ales daca noaptea le tii intr-un spatiu mai racoros, iar ziua in lumina intensa, pe un pervaz, spre exemplu.

Sursa foto: hgtv.com

Atunci cand florile s-au vestejit, poti transporta bulbii in gradina pentru a inflori si anul care vine. Trebuie sa stii ca nu poti forta sa infloreasca doi ani la rand aceleasi cepe de flori.

Plante care pot fi grabite sa infloreasca

Sursa foto: wiscnews.com

Nu orice fel de planta poate fi fortata sa se dezvolte mai repede. Narcisele, crinii, lalelele, freziile sau brandusele au la noi parte de conditii propice de inflorire primavara. Ca sa te bucuri insa de cele mai frumoase plante cu putinta trebuie sa ai grija atunci cand alegi bulbii, sa fie mari, sanatosi, vigurosi, pentru a da la randul lor plante frumoase si nu flori firave.

Sursa foto principala: wiscnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului