Plante de gradina

#garoafe #ingrijire plante

Garoafa junglei

Garoafa junglei, cunoscuta si sub denumirea de Ixora coccinea este o planta originara din Malaezia , insa de curand a devenit foarte populara in SUA si mai nou in Europa. Floarea este una destul de pretentioasa si numai un gradinar pasionat s-ar incumeta sa aiba grija de ea.



Totusi, in ciuda acestoru lucruri, Garoafa junglei este o floare foarte frumoasa, mai exact o tufa ramificata care are tendinta de a creste atat pe verticala, cat si pe orizontala.

Tulpinile plantei sunt subtiri si lemnoase, frunzele se aseamana cu cele ale dafinului, iar florile au de obicei culoarea roz si sunt grupate in manunchiuri de cate 10 centimetri in diametru. Acestea sunt parfumate si stau inflorite cate jumatate de an.

Iata cateva sfaturi de ingrijire pentru Garoafa junglei

1 Planteaza Garoafa junglei intr-un spatiu care sa aiba o temperatura moderata spre calda, insa tine minte ca nu suporta extremele. Asadar, incearca sa o feresti de temperaturi sub 10 grade, dar si de canicula pentru ca temperaturile prea scazute sau prea ridicate vor provoca ingalbenirea frunzelor si mai apoi uscarea definitiva a plantei.

2 Planteaza Garoafa junglei astfel incat sa se bucure de razele soarelui doar cateva ore pe zi, de preferat dimineata. Doar in acest fel planta va produce flori frumoasa, in culori vibrante.

3 Uda Garoafa junglei aproximativ o data pe saptmana si poate chiar mai des in sezonul cald. Totusi, ai grija la excesul de apa care poate duce la putrezirea radacinii si intr-un final la ofilirea florii.

4 Daca frunzele plantei sunt galbene sau patate, este foarte posibil sa fie un semn al lipsei de nutrienti. Asadar, aplica-l un fertilizator organic o data la 4 saptamani, timp de doua luni. De asemenea, in fiecare primavara aplica in jurul radacinii o cantitate moderata de ingrasamant organic . Acest lucru va stimula aciditatea solului, dar si inflorirea abundenta.

5 Daca la nivelul frunzelor se dezvolta un praf cu aspect de cenusa, ar fi bine sa pulverizezi pe planta un produs insecticid deoarece acesta este semn de infectie bacteriana.

6 Din cand in cand, taie crengile superioare pentru a permite soarelui sa ajunga si la crengile tinere care incearca sa se dezvolte in partea de jos a plantei.

7 Inmulteste Garoafa junglei prin intermediul butasilor de 10 – 12 centimetri, de preferat la mijlocul primaverii. Este recomandat ca butasii sa fie plantati intr-un ghiveci pentru ca conditiile optime de a dezvolta radacinile cer o temperatura constanta de 22 d egrade Celsius si un nivel crescut de umiditate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului