Plante de gradina

# muscate englezesti #geranium #ingrijire muscate #muscate

Geranium - muscatele englezesti: cum le ingrijesti

Una dintre cele mai comune flori din grădini și balcoane este geraniumul, sau muscata engleazeasca, care dă viață oricărui colț cu mii și una culori. Este o planta care rezista bine chiar si la temperaturi ridicate si este foarte usor de ingrijit. 

Poti combina diferite specii și varietăți de geranium, pentru a obține un rezultat spectaculos și pentru a vă umple casa cu culoarea. 

Pașii de urmat in ingrijirea Geraniumului 

În primul rând, trebuie să ții cont de faptul că muscatele au nevoie de multă lumină  pentru a deveni puternice. În acest fel, este indicat sa le plasezi  într-o zonă însorită a grădinii sau terasei, iar în cazul în care sunt în interior, muscatele trebuie asezate lângă ferestre.

Muscata este o plantă care înflorește în timpul verii, așa că ar trebui să ai grijă de irigarea ei în acest sezon al anului. In timpul iernii, frecvența irigării trebuie să fie mult mai scăzută, în special în zonele cu climă rece.

De asemenea, este recomandat sa utilizezi un substrat greu care să păstreze umiditatea și să montezi un sistem de drenaj bun în vas sau pentru a preveni excesul de apa. 

în primăvara anului, va trebui să faceți o bună tăiere a geranium-urilor dvs., astfel încât acestea să poată înflori cu mai multă putere. Va trebui să înlăturați frunzele moarte și moarte în punctul de unire cu tulpina.

Primavare, muscatele au nevoie de taiere, pentru a inflori. Va trebui, de asemenea, sa le elimini frunzele moarte care se unesc cu tulpina, pentru a nu o afecta. In momentul in care infloreste, muscata trebuie fertilizata frecvent. Poti folosi ingrasaminte speciale pentru muscate sau unele generice. 

Atentie! Frunzele si florile muscatei sunt foarte sensibile, asa ca nu pulveriza apa direct pe ele, deoarece le-ai putea deteriora. Sterge-le de praf cu o carpa moale. 

Ar trebui să acorzi o atenție deosebită si dăunătorilor care pot afecta geranium, cum ar fi fluturele de geraniu, musculița sau alți dăunători comuni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare