Plante de gradina

#iarba #amenajare gradina # iarba decorativa #iarba in ghiveci

Iarba decorativa in ghiveci poate schimba radical aspectul gradinii tale

Iarba decorativa este folosita din ce in ce mai des in designul gradinii, desi pana acum cativa ani era considerata o buruiana. Plantata in ghivece, iarba decorativa devine un element estetic versatil, care poate schimba radical nu doar aspectul gradinii, ci si pe cel al curtii sau al terasei. Pentru aceasta, trebuie doar sa alegi cele mai potrivite soiuri de iarba decorativa si cateva ghivece deosebite.


"Fantana" cu iarba decorativa

O "fantana" cu iarba decorativa poate imbunatati aspectul unei gradini in care predomina zidurile din piatra, deoarece adauga un plus de culoare spatiului. Nu este vorba despre o fantana in adevaratul sens al cuvantului, ci despre un ghiveci in care plantezi iarba decorativa de diferite marimi, care se revarsa peste marginile acestuia.

Pentru a recrea "fantana" cu iarba decorativa, poti folosi soiurile: Arundo, Pennisetum alopecuroides si Carex ciliatomarginata.


Ghiveci inalt cu iarba decorativa in cascada

Gazonul cu iarba scurta si tufele mici de flori pot crea un peisaj banal, de aceea este bine sa spargi monotonia prin integrarea unor elemente inalte, cum ar fi statuile din piatra sau, de ce nu, ghivecele de dimensiuni mari. Alege un ghiveci din teracota, care sa depaseasca inaltimile plantelor din jur, si planteaza iarba decorativa care creste in cascada. Specialistii iti recomanda soiul Carex testacea, care este o iarba cu fire subtiri si lungi.

Carex testacea este disponibila si intr-o nuanta de portocaliu ars, insa soiul respectiv este recomandat pentru peisajele tomnatice.


Ghiveci din piatra cu iarba decorativa gratioasa

Ghivecele din piatra pot conferi un design deosebit gradinii tale, mai ales daca plantezi in ele o iarba inalta si gratioasa, cum este soiul Muhlenbergia dumosa. Expertii iti recomanda sa cumperi un ghiveci mare din piatra, pentru a crea un punct central in gradina. Cat despre iarba decorativa Muhlenbergia dumosa, aceasta se remarca prin melanjul de fire tinere, subtiri, si fire groase, mature, din care rasar spice aurii de toata frumusetea.


Ghivece argintii cu iarba decorativa scurta

Daca vrei sa schimbi aspectul unei alei din gradina sau vrei sa atragi atentia intr-o anumita zona, foloseste ghivece argintii cu iarba decorativa scurta. Soiul recomandat de specialisti este Panicum virgatum, o iarba care isi schimba coloritul in timpul anului. Primavara, nuanta firelor de iarba este verde inchis, iar toamna este galben-pai.



Sursa foto: gardendesign.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare