Plante de gradina

#plantare lalele #lalea ice cream #ice cream #lalea #plante de gradina

Ice Cream, deliciul primaverii in gradina. Invata cum sa cultivi spectaculoasa lalea

Ice Cream, o lalea rara si scumpa aparuta recent in gradinile din Europa, este cu siguranta vedeta primaverii. Ajunge doar sa strecori printre plantele perene din gradina ta si cativa bulbi de lalea Ice Cream ca sa starnesti invidia vecinilor sau admiratia vizitatorilor.

Cu o forma deosebita, dar si... apetisanta, laleaua cu petale mari, de pana la 10 centimetri diametru, albe si roz, te duce cu gandul la un cornet cu inghetata de vanilie sau zmeura. Ice Cream este cea mai spectaculoasa varietate de lalea din cele aproximativ 100 de specii din familia Liliaceae. Iata cum poti cultiva aceasta floare care iti va da culoare si parfum in gradina!

Cum se planteaza bulbii

Sursa foto: bakker-holland.de

Laleaua Ice Cream infloreste tarziu, spre sfarsitul primaverii, asa ca poti planta bulbii si la sfarsitul iernii, imediat dupa ce pamantul s-a dezghetat, intr-un sol bine drenat, la o adancime de 10-15 centimetri.

Atenie! Nu planta bulbii unul langa altul ci la o distanta de 25-30 de centimetri. Acopera-i bine cu pamant si batatoreste usor.

Amesteca pamantul cu  muschi de turba, insa ai mare grija la folosirea fertilizatorilor intrucat, chiar daca este special pentru bulbi, de multe ori acesta ii arde.

Soarele este esential

Sursa foto: hartsnursery.co.uk

In zona din gradina in care plantezi lalelele soarele trebuie sa ajunga cu usurinta. Nu uita ca dupa ce florile se ofilesc, sa tai numai tija plantei, nu si frunzele care trebuie sa atraga nutrientii inapoi in bulb.

Pe langa forma interesanta, laleaua Ice Cream are si un miros deosebit, asdar ii vei putea simti mirosul pe o raza de cativa metri. Pentru un efect vizual deosebit, poti planta laleaua Ice Cream alaturi de zambile sau sofran.

Cum se inmulteste

Sursa foto: pinterest.com

Odata plantati, lasa bulbii in pamant si din ei vor rasari flori si anul urmator. In timp, peste 2-3 ani, bulbii se vor diviza si astfel se vor inmulti singuri si vei observa ca in loc de o lalea vor rasari doua sau trei.

Ice Cream in apartament

Nu trebuie neaparat sa ai gradina ca sa te bucuri de frumusetea lalelei. Aceasta poate fi plantata si in ghivece. Este obligatoriu insa, ca dupa plantarea bulbului in pamant, ghiveciul sa fie tinut intr-un loc racoros (aproximativ 0-10 grade) timp de cel putin doua luni. In tot acest timp laleaua trebuie udata de trei ori, la intervale egale. Abia dupa ce infloreste poti muta laleaua, langa fereastra.

Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului