Plante de gradina

#ingrijire plante aromatice #rozmarin #busuioc #patrunjel #plante aromatice #oregano

Ierburi aromatice care nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie

Savoarea si mireasma pe care verdeturile o ofera mancarurilor gatite fac diferenta dintre preparatele gatite acasa si cele de la restaurante. Pentru ca produsele culinare sa fie cat mai sanatoase si gustoase, este recomandat sa folosesti plante crescute chiar la tine acasa!

In cazul in care spatiul din curte nu iti permite sa-ti amenajezi o gradina cu plante, le poti sadi in ghivece pe care sa le tii pe pervazul geamului din bucatarie. Astfel, nu vei mai fi nevoit sa mergi la piata sa cauti produse de calitate, ci le vei folosi pe cele plantate chiar de tine. Iata cateva dintre ierburile aromatice care nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie!


1. Patrunjel

Printre cele mai folosite ierburi aromatice se numara patrunjelul. Acesta poate fi folosit la prepararea unei game largi de retete culinare. Sosurile, salatele, ciorbele si supele sunt doar cateva dintre preparatele care capata un gust mai bun multumita patrunjelului.


2. Oregano

Daca esti innebunit dupa preparatele italienesti, oregano este unul dintre ierburile aromatice care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie. Oregano se numara printre putinele plante care ofera preparatelor culinare un gust mai bun, daca este folosit uscat. Asadar, planteaza oregano intr-un ghiveci si rupe frecvent din frunze pentru a le usca. Aceasta planta este utila si pentru a tine gandacii la distanta, datorita mirosului puternic pe care il emana.


3. Busuioc italian dulce

O alta planta aromatica pe care este recomandat sa o sadesti, daca iti doresti sa obtii preparate delicioase, este busuiocul italian dulce. Busuiocul are frunzele verzi, lucioase, si prefera anotimpul cald, insa rezista si in perioada iernii, daca ii oferi conditiile potrivite. Busuiocul italian dulce este un bun ingredient pentru prepararea salatelor de vara, dar este folosit si in sosul pentru paste.


4. Rozmarin

Rozmarinul este una dintre plantele a carei aroma te cucereste definitiv. Folosit la prepararea fripturilor si a tocanitelor, aceasta planta este usor de ingrijit si o poti sadi in ghiveci, daca spatiul din curte nu iti permite amenajarea unei gradini cu ierburi aromatice.



Sursa foto: mnn.com

  •   2013-07-04
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Matei

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii