Plante de gradina

#gradina #amenajare gradina #plante de gradina #plante perene

Infrumuseteaza-ti gradina: 7 plante perene perfecte pentru alei

Pentru o gradina de vis, pe langa plantarea florilor care inveselesc gradina, este important sa decorezi frumos si cararile. Aleile din gradina ta pot deveni mult mai colorate si atractive daca le amenajezi folosind plante perene. Iata cateva tipuri de plante perene pe care le poti folosi pentru decorarea cararilor din gradina ta!


1. Creeping Thyme

Creeping Thyme este unul dintre tipurile de cimbru pe care le poti planta in gradina pentru a decora aleile. Aceasta planta, in diferite nuante, lasa un parfum picant si poate fi sadita in apropierea pietrelor. Poti planta cimbru pentru a decora frumos drumul catre piscina sau pentru a evidentia zona din jurul terasei.


2. Woolly Thyme

O alta specie de cimbru pe care o poti planta in gradina este Woolly Thyme. Este o planta perena, usor de intretinut, nu necesita multa apa si creste foarte bine daca este expusa la soare, iar solul este bine drenat. Woolly Thyme este o planta ideala pentru zonele de langa trotuare sau scari.


3. Sweet Woodruff

Sweet Woodruff este o planta potrivita in special pentru aleile umbrite. Florile albe acopera frumos solul si se remarca printre pietrele si pavelele din gradina.


4. Sedum

Sedum este o planta grasa, decorativa, care cuprinde cateva sute de specii pe care le-ai putea planta in gradina. Este una dintre cele mai durabile si mai populare plante perene. Tolereaza foarte bine frigul si rezista si pe timpul iernii. Sedum se dezvolta rapid intr-un sol afanat si are nevoie de soare si de udari frecvente in lunile calduroase.


5. Daylily

Aceasta planta este potrivita pentru a fi sadita langa aleile care se bucura de razele soarelui pe toata durata zilei. In cativa ani, Daylily poate forma adevarate covoroase parfumate care iti vor infrumusetea cararile din gradina. Daylily este o planta rezistenta la frig, suportand iernile geroase.


6. Autumn Fern

Adauga putina culoare spatiului din gradina ta si planteaza feriga de toamna! Frunzele acestei plante sunt verzi in timpul verii, iar toamna devin galbui. Feriga se evidentiaza foarte bine in apropierea altor flori colorate si se dezvolta mai frumos in zonele umbroase.


7. Hostas

Hostas are frunzele in forma de inima si adauga un plus de culoare si inedit cararilor din gradina ta. Hostas se dezvolta mult mai bine in zonele umbroase. Daca este expusa la soare, Hostas isi schimba culoarea frunzelor din verzi in galbene.



Sursa foto: hickoryhollowlandscapers.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului