Plante de gradina

#maci gradina #plantare maci #cestere maci #ingrijire maci #maci #plante de gradina #plante

Macii orientali, spectacol de culoare in gradina!

Macii orientali pot fi detaliul care va face diferenta in aceasta vara in gradina ta. Macii orientali dau o nota rafinata gradinii, ba chiar misterioasa, reusind sa starneasca cu usurinta invidia celor mai pretentiosi gradinari. Minunatele flori, cu petale pufoase de un rosu aprins pot fi printre cele mai interesante plante din gradina.

Exista aproape 100 de specii de maci, unele care cresc pe camp, necontrolat, altele cultivate in scopuri medicinale sau ca plante decorative, insa, macii orientali, sau Papaver orientale, sunt perfecti pentru gradina. Pot ajunge pana la 90 de centimetri inaltime, sunt foarte usor de ingrijit, rezistenti la frig, la boli si la daunatori, iar inmultirea lor nu-ti da batai de cap.

Cum se planteaza

In aceasta perioada este momentul perfect sa plantezi semintele. Nu mai tarziu de mijlocul lunii martie. Macii orientali iubesc soarele asadar trebuie sa ii plantezi intr-un loc insorit. Au nevoie de un sol neutru, bine drenat. Important este sa cureti zona de frunze uscate si/sau buruieni si, obligatoriu, trebuie sa ai grija ca semintele sa ramana la suprafata, deoarece lumina le va ajuta sa germineze.

Vor inflori in preajma lunilor iunie sau iulie, fata de alte specii care de obicei infloresc in luna mai, iar efectul vizual pe care il vor crea in gradina va fi deosebit. In primele saptamani, semintele trebuie udate zilnic, apoi saptamanal, daca nu ploua.

Cum se inmultesc

Anumite soiuri de mac oriental nu infloresc mai mult de o zi. Altele rezista pana la 3 sau 4 zile. In orice caz, macii orientali au viata scurta. Cand se termina sezonul, macii se usuca, iar semintele scuturate pe pamant si transportate de vant vor dezvolta alte plante. In zonele cu clima blanda, macii pot inflori si in luna septembrie, daca ai grija sa le tai florile uscate. Toamna se pot inmulti si prin divizarea radacinii.

Macii orientali in combinatie cu alte flori

Pentru un decor impresionant, macii orientali se incadreaza perfect in gradinile cu aranjamente de piatra. Nu trebuie sa lipseasca dintre petunii, craite sau margarete. Sunt ideale si plantele care infloresc mai tarziu cum este menta decorativa.

Sursa foto: zastavki.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului