Plante de gradina

#ingrijire plante #plante #gradina #plante gradina #caldura plante

Plante care tolereaza canicula

Se apropie tot mai mult luna lui cuptor, cand, in mod normal, sunt temperaturi caniculare. Multe dintre plantele tale sunt iubitoare de soare, insa nu si de temperaturi ce depasesc un anumit nivel. Arsita le arde frunzele sensibile si le determina sa plece capul. Pentru a evita situatia neplacuta, in care ramai fara flori frumos colorate in gradina pe parcursul verii, poti cultiva cateva plante foarte rezistente, care fac fata cu brio caniculei.

1. Plante care tolereaza canicula: lavanda

Lavanda este o planta cu un colorit deosebit. Suporta foarte bine soarele, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca se va usca pe timp de canicula. Lavanda poate creste fara probleme intr-un sol uscat si nu are pretentii cand vine vorba despre ingrijire.

Foto: holistichomestead.webs.com

2. Plante care tolereaza canicula: isopul

Isopul este una dintre acele plante care tolereaza canicula si nu necesita fertilizare. Plantarea isopului in locuri insorite asigura un continut ridicat de ulei eteric in frunze.



Foto: www.finegardening.com

3. Plante care tolereaza canicula: urechi de iepure

Planta urechi de iepure, denumita si urechi de miel, este mare amatoare de temperaturi ridicate si de sol uscat. Frunzele sunt acoperite cu perisori moi, care la atingere dau impresia ca mangai blana unui iepure.


 

Foto: www.wsu.edu

4. Plante care tolereaza canicula: echinacea

Echinacea este o planta ce toloreaza temperaturile ridicate si creste atat intr-un sol umed, cat si intr-un sol uscat. Este indicat sa ai echinacea in gradina, deoarece este o planta medicinala utila in tratarea anumitor afectiuni.


Foto: aloevera-forever.eu

5. Plante care tolereaza canicula: steaua albastra

Steaua albastra (amsonia) este o planta cu flori albastre in forma de stea. Rezista foarte bine pe canicula, deoarece este o floare de camp. Acestea din urma s-au adaptat, de-a lungul timpului, la temperaturile ridicate, astfel ca sunt o alegere foarte buna daca doresti sa ai o gradina multicolora pe tot parcursul verii.



Foto: www.robsplants.com

6. Plante care tolereaza canicula: marita-ma mama

Black-eyed Susans sau florile marita-ma mama au un aspect asemanator margaretelor. Cresc direct din seminte si nu este nevoie sa le plantezi si anul urmator, deoarece vor aparea de la sine. Canicula este tolerata de florile marita-ma mama, chiar daca petalele usor incovoiate dau impresia ca planta sta sa moara.



Foto: www.edenbrothers.com

7. Plante care tolereaza canicula: floarea soarelui

Floarea soarelui este poate cea mai cunoscuta planta care tolereaza canicula. Nu poate creste fara soare si este atat de dependenta de razele lui, incat se invarte dupa el cat este ziua de lunga.



Foto: www.fabiovisentin.com

8. Plante care tolereaza canicula: cactusii

Obisnuiti si adaptati caldurilor din desert, cactusii sunt ideali pentru zilele toride de vara. Se gasesc in diverse forme si marimi si nu necesita o ingrijire speciala.



Foto: www.cactusinfo.net

9. Plante care tolereaza canicula: carciumaresele

Carciumaresele sunt flori deosebit de frumoase. Necesita un sol usor drenabil, bogat in substante nutritive. Este indicat sa plantezi carciumaresele intr-un loc insorit, deoarece le place sa se scalde in caldura soarelui. Frumoasele carciumarese nu tolereaza temperaturile scazute, iar de inghet nici nu poate fi vorba.



Foto: lowescreativeideas.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului