Plante de gradina

#gradina de vara #amenajare gradina #plante de gradina #plante suculente

Plantele suculente, ideale in gradina de vara: tot ce trebuie sa stii despre ele

Daca doresti sa dai un suflu nou gradinii tale in pregatirea pentru sezonul fierbinte, afla ca poti opta pentru plantele suculente. Din ce in ce mai populare, plantele suculente au darul de a rezista si dezvolta excelent chiar si in conditi extreme. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest tip de plante!

Inmagazineaza apa

Plantele suculente, precum cactusii, pot acumula apa, in acelasi timp impiedicand pierderea excesiva a acesteia prin intermediul transpiratiei. Totodata, acest tip de plante sunt prevazute si cu un strat de ceara si cu unul de pori, caracteristici ce fac dificila pierderea de apa.

Adora temperaturile ridicate

In ceea ce priveste temperatura, trebuie spus ca acest tip de plante este unul destul de tolerant la capitolul temperaturi scazute. Totusi, suculentele prefera caldura, ele simtindu-se excelent la temperaturi diurne de aproximativ 30 de grade si nocturne, de pana la 15 grade.

Au nevoie de lumina ca de aer

Plantele suculente iubesc lumina, de aceea au nevoie de o expunere zilnica de circa 8 ore la soare, in timpul perioadei de crestere. Aceasta caracteristica le face ideale pentru gradina de vara. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca plantele sunt corect expuse la lumina solara. In caz contrar, o expunerea mult prea ridicata la soare poate rezulta in arsuri pe suprafata frunzelor sau a tulpinii suculentelor.

Necesita un amestec special de pamant

Amestecul de pamant joaca un rol esential in cultivarea pe termen lung a plantelor suculente. Acestea fiind spuse, este nevoie de un amestesc compus din 1/4 pamant de frunze, 1/4 nisip, 1/4 pamant de turba si 1/4 pamant de telina. Potrivit specialistilor, aceasta compozitie ajuta la reusita culturii tale.

Transplanteaza-le in fiecare primavara

Cand vine vorba de transplantare, aceasta se realizeaza in fiecare primavara. Procedeul in sine presupune inlaturarea pamantului vechi de la radacinile plantelor suculente si taierea tuturor radacinilor batrane. In plus, odata ce ai transplantat suculentele, este recomandat sa eviti udarea lor timp de cateva zile. Aceasta actiune va permite regenerea radacinilor.

Sursa foto: etsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului