Plante de gradina

#Streptocarpus udare #Streptocarpus ingrijire #Streptocarpus #plante de apartament

Streptocarpus, cea mai iubita planta de apartament! Cum sa o ingrijesti corect

Streptocarpus este una dintre cele mai iubite plante de apartament. Planta seamana cu violeta la frunze, motiv pentru care este adesea confundata cu aceasta. Este o planta de dimensiuni mici, insa florile acesteia sunt impresionanta. Au forma unor trompete si uimesc prin coloritul lor purpuriu, rosu, galben sau alb.

Streptocarpus este o planta usor de ingrijit, motiv pentru care este ideala pentru cei care nu au suficient timp la dispozitie sau nu au mai avut grija de flori pana acum. Tot ce trebuie sa faci este sa o uzi cand are nevoie si sa ai grija unde o amplasezi.

Mediul benefic pentru Streptocarpus

Streptocarpus este o planta care prefera lumina indirecta a soarelui. Asadar ai grija sa o tii intr-un loc luminos, insa nu la fereastra, pentru a o feri de razele directe ale soarelui.

Odata cu venirea toamnei si pe masura ce soarele se arata tot mai rar, poti muta Streptocarpus mai aproape de fereastra, pentru a beneficia de mai multa lumina.

Planta te va "anunta" imediat daca este asezata intr-un loc prea luminos sau din contra, intr-un loc prea umbros. In momentul in care planta nu este amplasata intr-un loc benefic, frunzele si florile acesteia se ofilesc si cad.

Temperatura optima pentru o bunadezoltare este de 20 de grade Celsius. In timpul verii planta rezista si la temperaturi mai mari insa nu este ndicat sa o tii intr-o incapere in care temperatura trece de 24 de grade Celsius. In timpul iernii, planta prefera temperaturile mai mici de 20 de grade Celsius, rezistand pana la 14 grade Celsius.

Udarea si fertilizarea plantei

Streptocarpus are nevoie de udari rare, deoarece nu suporta cantitatile mari de apa. Este recomandat sa uzi planta doar in momentul in care solul se usuca la suprafata. Adauga insa o cantitate mica de apa si asigura-te ca ghiveciul in care este pusa are gauri de drenaj pentru ca surplusul de apa sa se poata scurge rapid.

Pe langa udari, in lunile calduroase, Streptocarpus are nevoie si de fertilizari. Mai exact, incepand din luna aprilie si pana in octombrie, planta trebuie fertilizata o data pe luna, cu o substanta speciala, bogat in fosfat. In anotimpul rece, planta are nevoie de un repaos.

Surse foto: gesneriads.ca, suttons.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului