Sucuri de vara din flori. Iata ce plante poti culege din gradina!
Pregateste-te sa intampini sezonul cald cu bauturi racoritoare facute chiar din florile aflate in gradina ta. Vei avea partea de o vara dulce si racoroasa. Iata ce flori poti culege din gradina pentru a prepara aceste delicii naturale.
Pregateste-te sa intampini sezonul cald cu bauturi racoritoare facute chiar din florile aflate in gradina ta. Vei avea partea de o vara dulce si racoroasa. Iata ce flori poti culege pentru a prepara aceste delicii naturale.

Trandafiri rosii

Petalele trandafirilor rosii sunt ideale pentru prepararea unui suc aromat si delicios. Alege petalele unor trandafir maturi si pune-le la macerat intr-un vas de sticla impreuna cu lamai taiate rondele, zahar si apa. Lasa vasul timp de doua zile in bataia soarelui. Inca doua zile va trebui sa amesteci in recipient cu o lingura de lemn de 2-3 ori pentru a se dizolva zaharul. Sucul poate fi apoi strecurat si depozitat la rece.

Flori de salcam

Serbetul din flori de salcam necesita oprirea unui kilogram de flori intr-un litru de apa. Acestea vor fi lasate sa fiarba pana cand compozitia scade scade la jumatate. Se trece printr-o sita, se amesteca zahar si lamaie si se friebe iarasi pana cand devine consistent precum smantana.. Serbetul poate fi diluat cu apa proaspata rece si servit sub forma de suc.

Flori de soc

La 10 litri de apa calduta se dizolva 800 grame de miere. Se amesteca cu doua lamai taiate felii, un pic de drojdie de bere si 10 inflorescente proaspete de soc. Se acopera si se lasa la macerat timp de trei zile. Apoi se strecoara si se depoziteaza la rece.

Menta

Frunzele de menta nu trebuie folosite doar pentru ceai sau in diverse retete. Din 300 grame de frunze proaspete de menta poti face un suc delicios care sa reziste aproape un an. Pe langa menta vei avea nevoie de lamaie, un kilogram de zahar si un litru de apa. Stoarce lamaia peste frunze si apoi toaca-le bine cu ajutorul robotului de bucatarie. Peste ele adauga apa fierbinte si lasa la macerat 6 ore.

Sucul rezultat va trebui strecurat inainte de a i se adauga zaqharul si a fi pus la fiert. Se fierbe pana da bine in clocot. Siropul, odata racit, va trebui pus in recipiente ermetice si pastrat in loc racoros.

Sursa foto: catkitchen.blogspot.com

  •   2014-05-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Marius Jianu

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii