Florile cu bulbi sunt primele care ne incanta cu aroma si culoarea lor. Acestea pot fi plantate insa, numai dupa ce pericolul inghetului trece. Invata tot ce trebuie sa stii despre plantarea florilor cu bulbi.

Alege bulbi sanatosi

Inainte de a cumpara bulbii pe care urmeaza sa ii plantezi in gradina, analizeaza-i cu grija pentru a evita sa cumperi bulbi bolnavi. Evita-i pe cei care sunt afectati de mucegai, sunt moi sau au zone uscate. Un bulb sanatos trebuie sa fie tare.Tine cont de aceleasi criterii de selectie chiar si pentru bulbii pe care i-ai pastrat din anul anterior.

Locul de plantare

Florile cu bulbi se planteaza la soare, intr-un loc in care sa fie ferite de umbra. In schimb, daca ai bulbi de padure, precum ghiocei, planteaza-i in zone umbrite.

Plantarea bulbilor

Planteaza bulbii cu partea ascutita in sus. Pentru a se dezvolta corespunzator, bulbii trebuie plantati la o adancime de trei ori mai mare decat diametrul lor. Bulbii mici pot fi insa plantati la o adancime de 5 centimetri.

Adauga fertilizant

Pentru a accelera cresterea adauga substante fertilizante. Este suficient sa amesteci pamantul in care urmeaza sa plantezi bulbii sau cu clei de oase sau superfostat. Acestea ajuta si la intarirea radacinilor.

Sursa foto: pixabay.com

  •   2017-02-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii