Plante de gradina

#decor gradina romantica #decor perfect #trandafiri cataratori #gradina romantica #ingrijire trandafiri #trandafiri #plantare trandafiri

Trandafirii cataratori, decorul perfect pentru o gradina romantica

Daca ai gradina marginita de un gard monoton sau iti doresti sa decorezi peretele casei, tradafirii cataratori reprezinta solutia perfecta. Acestia vor da gradinii tale un aer romantic si iti vor inmiresma curtea cu un parfum subtil.

Ii poti folosi si la decorarea arcadelor si pergolelor pentru a crea un spatiu intim in gradina.

Sursa foto: orchidflowers.wordpress.com

Plantarea trandafirilor cataratori

Tradafirii sunt plante care iubesc soarele asadar trebuie plantati intr-un loc unde soarele sa ajunga la ei cel putin sase ore pe zi, in caz contrar nu vor inflori. Este necesar sa le asiguri si un suport de crestere.

Butasii de trandafiri se planteaza la inceptuul toamnei, in septembrie-octombrie, sau la inceputul primaverii, in martie-aprilie.

Sapa o groapa de 30-40 de centimetri adancime si 30-40 de centimetri latime, uda solul foarte bine si adauga butasii. Acopera cu pamant amestecat cu ingrasamant. La baza butasului ridica un musuroi de pamant si uda solul din belsug.

Intre plante trebuie sa lasi un spatiu de 1,5 - 2 metri, iar daca doresti sa realizezi un gard viu redu distanta dintre plante cu 20-30 de centimetri. In primele zile dupa plantare uda trandafirii in fiecare dimineata.

Sursa foto: hgtvgardens.com

Ingrijire

Primavara taie ramurile uscate si lemnoase si imediat dupa ofilire taie florile. Foloseste o foarfeca bine ascutita pentru ca taietura sa fie curata si ramura sa nu fie strivita.

In primii ani este indicat sa legi planta de suportul pe care vrei sa creasca. Foloseste materiale moi care sa nu produca leziuni tulpinelor.

In ceea ce priveste udarea, aceste plante au nevoie de apa de 3-4 ori pe saptamana, insa trebuie sa ai grija sa nu uzi planta in exces deoarece se va ineca.

Sunt foarte sensibili la frig si inghet, asa ca iarna vor avea nevoie de ingrijiri speciale. Dupa caderea frunzelor, acopera ramurile cu o panza groasa, iar la radacini construieste un musuroi din pamant si turba.

Sursa foto: ourgardengate.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare