Plante de gradina

#plantare flori #gradina #amenajare gradina #flori gragina

Trucuri pentru alegerea locului in care sa plantezi florile din gradina

Florile, arbustii, legumele, pomii fructiferi si gazonul au nevoie de lumina puternica a soarelui pentru a se dezvolta satisfacator, dar exista si anumite plante, cum ar fi cele care cresc, in mod obisnuit, in paduri sau vai care au nevoie de conditii mai umbroase pentru a creste. Iata cateva trucuri pentru a alege locul potrivit in gradina ta in care sa plantezi florile, pentru ca acestea sa primeasca lumina necesara dezvoltarii lor.


Cum sa pacalesti soarele

Pentru a alege locul potrivit in care sa plantezi florile este important sa urmaresti modul in care lumina soarelui atinge solul, pentru a determina cat de multa umbra va fi in acea zona. Astfel, poti determina care plante vor creste corespunzator in acel loc.

Zonele in care exista copaci grosi si cu ramificatii sunt puternic umbrite, iar florile plantate in asemenea locuri vor primi soare mai putin sau deloc. Aceste conditii de mediu sunt favorabile doar pentru un numar limitat de plante, precum ferigile sau florile cu frunze vesnic verzi.

In locurile cu bolta, lumina soarelui se iveste partial, mai ales in timpul pranzului cand soarele straluceste intens. In aceaste conditii, exista un numar sporit de plante care ar putea creste armonios, precum liliacul, lalelele sau zambilele.

Copacii maturi cu trunchiuri inalte permit ca lumina puternica a sorelui sa patrunda printre crengile lor. Razele soarelui "se furiseaza" printre locurile libere dintre ramuri si ofera florilor energia necesara pentru a creste si a se dezvolta intr-un mod placut.


Cat trebuie sa stea florile la soare

Majoritatea florilor au nevoie de 6 - 8 ore de soare pe zi. Este important sa stii de cat soare au nevoie plantele din gradina, deoarece, in unele cazuri, expunerea indelungata la soare le poate afecta cresterea si dezvoltarea. Pe de alta parte, daca florile au nevoie de mult soare si primesc prea putin, se ofilesc inainte de vreme.

Pentru cele mai multe flori, lumina soarelui de dimineata este cea mai indicata pentru dezvoltarea lor corespunzatiare. Pentru a tolera soarele fara probleme, este important ca solul in care cresc sa fie bogat si bine drenat, iar in perioadele secetoase sa fie foarte bine udat in fiecare seara.

Sursa foto: greatgardenplants.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare