Plante de gradina

#flori #amenajare gradina #plante de gradina #flori gradina #gradina multicolora #flori colorate gradina #flori multicolore

Vrei o gradina multicolora? Iata care sunt florile pe care trebuie sa le cultivi

Marele avantaj al plantelor perene, in afara de longevitatea lor, il reprezinta si paleta larga de culori pe care acestea le adopta. Multitudinea nuantelor nu trebuie sa te faca sa exagerezi si sa iti transformi gradina intr-un curcubeu inedit. Alege anumite combinatii de culori si nu uita nici de efemerele plante de sezon pe care le ai deja in gradina.

Culori si senzatii

Designerii peisagisti au stabilit anumite combinatii de culori care accentueaza senzatia privitorului. Pentru un stil mai rece, impune o combinatie de albastru, roz si purpuriu, accentuata de plante cu o bogata inflorescenta alba. Pentru culori mai calde, galbenul alaturat portocaliului si rosului vor mentine pentru mai mult timp senzatia verii in gradina.

Rondurile de flori

In momentul in care vei combina tipurile de plante va trebui sa tii cont de tendinta unora de a se inmulti. Petuniile, panselutele si caltunasii fac parte din aceasta categorie. Le poti dedica spatii mai mari pentru a se inmulti. In schimb, gura leului sau galbenelele au nevoie de companioni din alte specii in rondul de flori pentru a creea un efect placut.

Florile "reci"

Combinatia albastru-roz-pupuriu poate impodobi gradina ta prin cultivarea zorelelor alaturi de gura leului si petunii. Cuiburile zorelelelor pot avea o distanta de 30 cm intre ele. Planta va creste fara prea mare efort din partea ta. Gura leului va avea nevoie de expunere la soare si de udari regulate cu apa putina. Alege o varietate roz, de talie mica, 20-30 de centimetri, pentru a pastra echilibrul. Petuniile curgatoare vor completa ansamblul "rece" din gradina ta. Au nevoie de udari constante si de un sol bogat.

Iluzia verii

Galbenelele, asortate cu dalii si caltunasi vor crea adevarate focare de caldura in gradina. Galbenelele nu sunt pretentioase nici in ceea ce priveste solul, nici in privinta temperaturii. Florile lor vor rezista pana spre sfarsitul lunii septembrie. Daliile vor cere mai multa apa si un sol bine drenat. Coltunasii pitici se vor intelege de minune cu daliile in ceea ce priveste nevoia de apa si pamant bogat. Soiul "Imparateasa Indiei" este cel mai potrivit pentru crearea acestui ansamblu.

Sursa foto: bloomslandcare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului