Plante de gradina

#plante de gradina #amenajare gradina #ghivece #gradina

10 plante care pot fi crescute in ghivece, pentru a da farmec gradinii

Ghivecele ofera gradinarilor o mare versatilitate si sunt o modalitate fantastica de a experimenta proiectarea peisajului gradinii. Ghivecele cu copaci mici sau cele cu divese flori, adauga o alta dimensiune gradinii, armonizand colturile si aducand stralucire si culoare zonelor mai putin favorizate. Totodata, rezultatele sunt aproape instantanee si foarte usor de schimbat.

Cateva sfaturi in alegerea ghivecelor

Pentru un aspect unitar si armonios, este important ca atunci cand alegem ghivecele sa mergem pe unul, cel mult doua modele diferite si, totodata, sa tinem cont de culoare zidurilor casei. Astfel, cladirile din caramida rosie sunt favorizate de ghivecele de teracota, in timp ce cladirile moderne se preteaza cel mai bine la ghivece metalice zincate.

Ghivecele mari au un imact mai mare si se usuca mai greu, iar grupurile de ghivece mici pot crea colturi extraordinare si care se pot schimba des. Pe de alta parte, folosirea aceleiasi dimensiuni de ghivece poate crea un impact vizual puternic, de aceea, unii gradinari, aleg sa mearga pe aceasta idee.

Vom trece in revista 10 plante care se preteaza foarte bine pentru a fi cultivate in ghivece.

Coreoptis Tinctoria

Coreoptis arata excelent intr-un vas mare in care s-au adaugat si alte plante anuale sau perene. Incercati sa le combinati cu phormiums, euforbia, nasturtiums sau busuioc violet.

Cosmos

Aceste flori de gradina in forma de margarete adauga un plus de formalitate si miscare ghivecelor. Ele se armonizeaza foarte bine cu plante cu frunze argintii, si, totodata, arata foarte bine singure in ghiveci.

Impatiens Walleriana

Acestea sunt alegerea perfecta pentru gradinile umbrite. Ele mai au avantajul ca infloresc foarte bine pana toamna tarziu.

Clematis

Unele clematis sunt foarte potrivite pentru a fi cultivate in ghivece. Cele verzi sunt ideale pentru marginea ghivecelor, fiind ideale pentru nuante de culoare primavaratica.

Helic Iedera Ivalance

Aceasta este una dintre cele mai utile si atractive plante pentru ghivece. Ea are frunzele de culoare verde inchis, stralucitoare si cu marginile ondulate.

Euonymus fortunei Emerald ‘n’ Gold

Frunzisul variat este plin de de farmec pe toata perioada anului. Pentru o imagine impresionanta, combinati-le cu creeping Jenny, Lysimachia nummularia, lalele, narcise aurii sau primule.

Pittosporum tenuifolium

Acest arbust elegant, permanent, are frunze bogate de culoarea mahonului care, initial, au o culoare cremoasa palida. Este o planta fragila care are nevoie de un loc protejat peste iarna.

Skimmia japonica

Iata o planta apreciata pentru frunzele verzi lucioase si abundenta de muguri rosii, minusculi pe care ii poarta de-a ungul intregii ierni si care, primavara, se deschid in flori roz.

Hosta

Hosta este una dintre cele mai functionale si estetice plante de ghiveci, singura sau cu alte plante. Se poate combina cu bleeding heart sau cu heucheele.

Pennisetum setaceum

Iarba fantanii este un adevarat spectacol. Ea se poate cultiva in ghivece mari cu allium pentru un imact dramatic, sau pe cont propriu. Are tulpini gratioase si flori in forma de coada de veverita de culoare rosie care toamna devin bej. Trebuie protejata de inghet in timpul iernii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului