Plante de gradina

#ciuperci #specii de ciuperci #ciuperci gradina

4 dintre cele mai ciudate specii de ciuperci

Ciupercile se gasesc oriunde in lume, unde viata este posibila. Acestea traiesc pe animale vii sau moarte, pe plante, in aer, pe sol si in apa. Multe dintre ele sunt asa de mici, incat nu se pot observa cu ochiul liber. Exista si anumite specii care se diferentiaza de clasicele ciuperci, fiind specii rare. Iata cateva dintre cele mai ciudate specii de ciuperci, pe care le poti gasi in intreaga lume!


1. Hericium erinaceus

Hericium erinaceus, cunoscuta si sub numele de "coama leului", este o ciuperca comestibila, folosita, de asemenea, si in medicina. Este originara din America de Nord, unde exista culturi intregi.

Desi are o forma ciudata, cu spini de 1 centimetru lungime, care tind sa creasca fiecare din aceeasi radacina, ciuperca Hericium erinaceus este folosita in medicina pentru proprietatile antioxidante si pentru ca ajuta la scadera glicemiei. In plus, pastilele realizate din aceasta ciuperca trateaza ulcerul si cancerul de esofag.


2. Langermannia gigantea

Langermannia gigantea, cunoscuta sub numele popular de "basica porcului", este o ciuperca mare, globuloasa, care crestere in locuri cu multa iarba, in tufisuri. La inceput, interiorul este alb, apoi devine galben, verzui si, la final, maro.

Diametrul normal al acestei ciuperci este de 15-20 de centimetri, insa poate creste mult mai mare, in cazul in care conditiile meteo sunt favorabile. Desi sunt foarte rare, ciupercile pot ajunge si pana la 20 de kilograme. Datorita vitezei rapide de crestere, Langermannia gigantea poate lua cateva kilograme intr-o singura noapte.


3. Lactarius indigo

Lactarius indigo se poate gasi in padurile de conifere si foioase din America de Nord, Estul Asiei si America Centrala. Cand ciuperca este taiata sau sparta, laptele care se revarsa este de un albastru indigo superb. Desi pare a fi otravitoare, ciuperca a fost declarata comestibila si se poate gasi in unele supermarketuri.


4. Hydnellum peckii

Hydnellum peckii, denumita si ciuperca ce sangereaza, se gaseste in America de Nord si Europa, iar in ultimii ani a fost descoperita si in Iran si Coreea.

Aceasta ciuperca "sangereaza" un lichid rosu stralucitor, care are proprietati anticoagulante. Desi nu este otravitoare, ciuperca Hydnellum peckii are un gust amar si nu poate fi mancata.



Sursa foto: care2.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului