Plante de gradina

#flori #plante de gradina #inmultire plante #inmultire flori

4 moduri prin care sa inmultesti florile preferate din gradina

Florile tale preferate pot fi inmultite cu succes fara a mai investi bani in achizitionarea unor noi rasaduri. Exista mai multe metode pentru realizarea acestei operatiuni. Tot ceea ce iti trebuie este sa dai dovada de un pic de indemanare si atentie.

1. Inmultirea prin muguri

Reteaza mugurii iesiti pe tulpina plantei la o lungime de 10-15 cm. Taie la un unghi de 45 de grade direct sub nodul format pe mugur. Asaza mugurii in vase cu apa, astfel incat sa fie scufundati 4-5 cm in apa. Schimba-le constant apa pentru a incuraja dezvoltarea noii plante. In cateva saptamani va prinde radacini. Este timpul sa ii plantezi intr-un ghiveci cu pamant.

2. Divizarea tufelor

Tufele de flori din gradina ta se inmultesc de la an la an. Este bine sa le separi pentru a usura sarcina plantei-mama. Divizarea se face cu mana sau cu un briceag daca radacinile sunt incalcite. Plantele rezultate se asaza in sol proaspat pus in ghivece si se uda bine. Nu trebuie sa le expui la soare in primele 4 saptamani. Ferigile, violeta africana, aloe vera si cactusii sunt plante care suporta cu brio aceasta operatiune. Divizarea se executa de obicei primavara.

3. Drajonarea

Aceasta este o operatiune care se executa la anumite plante. Pe tulpina principala vei observa lastari care in timp dezvolta radacini micute. Desfa-i de pe planta mama si planteaza-i in ghivece. Agavele si palmierii sunt plante care se preteaza acestei operatiuni.

4. Marcotajul

Operatiunea se preteaza plantelor de interior. Poate fi aplicata cu succes la plante cu tulpina flexibila: iedera, filodendron, ficusul etc. Alege una dinre ramurile plantei si curbeaza-o indeajuns pentru a o ingropa de la jumatate in alt ghiveci cu pamant.

Acopera o parte din ramura indoita cu pamant si lasa-i capatul afara. Daca ramura este prea groasa, ar fi bine sa o crestezi pe partea inferioara. Separa noua planta prin taiere abia dupa ce va face frunze si lastari noi. Acesta este semnul ca a prins radacini!

Sursa foto: orlandohomeinspectionnews.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului