Plante de gradina

#flori uscate #decoartiuni #uscare flori

5 metode inedite prin care poti usca florile rapid

Frumusetea florilor se pastreaza si dupa ce acestea se usuca. Uneori, devin chiar mai frumoase. Pentru a te bucura de ele pentru o perioada indelungata le poti usca, pentru ca mai apoi sa creezi decoratiuni inedite. Iata cateva metode care iti pot fi de folos daca vrei sa usuci florile!


1. Flori uscate in cuptorul cu microunde

De ce sa astepti cateva saptamani pentru a usca florile, cand poti sa faci acest lucru in cateva minute. In acest sens, cuptorul cu microunde este cea mai la indemana solutie.

Asaza florile pe care vrei sa le usuci intr-un bol si acopera-le cu nisip pentru pisici. Lasa-le in cuptor timp de doua trei minute si apoi asteapta sa se raceasca nisipul. Scoate florile si indeparteaza nisipul ramas, iar florile tale vor fi uscate si gata sa fie folosite pentru a alcatui un buchet inedit.


2. Flori uscate prin apasare

Fie ca vrei sa le pastrezi ca o amintire, fie ca vrei sa le folosesti pentru realizarea unor decoratiuni, poti usca florile optand pentru una dintre cele mai vechi tehnici. Alege o enciclopedie sau o alta carte grea si plaseaza florile pe care vrei sa le usuci pe paginile acesteia. Inchide cartea si las-o asa timp de 7-10 zile. Florile presate pot fi folosite pentru a face semne de carte sau pentru a realiza tablouri inedite.


3. Flori uscate la aer

O alta tehnica folosita inca din cele mai vechi timpuri este agatarea buchetelor cu capul in jos intr-o zona bine ventilata, unde razele soarelui bat cu putere. In timp, petalele isi vor schimba culoarea si in cateva saptamani se vor usca complet, obtinand astfel un buchet vintage pe care il poti folosi pentru amenajarea casei.


4. Flori uscate in vaza

Florile pot fi uscate direct in vaza. Pentru aceasta, pune florile intr-o vaza cu putina apa si lasa-le acolo. Odata ce apa s-a evaporat, florile ar trebui sa ramana drepte si frumoase, insa uscate. Hortensiile sunt printre plantele potrivite pentru aceasta metoda de uscare.


5. Flori uscate cu silica gel

Daca vrei ca florile sa arate la fel de frumos cum aratau in gradina, le poti usca folosind silica gel (gel de silice). Aceasta solutie se gaseste in magazinele de artizanat, fiind folosita ca absorbant pentru umezeala. Asadar, pune florile intr-un vas cu silica gel si lasa-le cateva zile. Florile vor arata uimitor si le vei putea folosi pentru a decora camerele din locuinta ta.



Sursa foto: squidoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului