Plante de gradina

#greseli #intretinere gazon #ingrijire gazon #greseli ingrijire gazon

5 moduri in care iti poti distruge gazonul fara sa stii

Ai face orice pentru a-ti intretine gazonul natural, insa acesta se usuca sau nu creste uniform? Iata care sunt cele mai frecvente greseli de intretinere a gazonului si cum le poti evita!

1. Tai iarba prea scurta

Cand iei prea mult din lungimea ierbii de gazon, nu faci altceva decat sa ii afectezi sistemul de radacini, destul de sensibil. Acest lucru inseamna ca indepartezi mai mult de doua treimi din lungimea frunzei, lansand la vedere doar tulpina. Studiile au demonstrat ca iarba taiata mai putin ajuta radacinile sa se dezvolte mai adanc in sol, reusind sa absoarba mai multi nutrienti. Drept rezultat, iarba creste mai sanatoasa.

2. Tunzi iarba cand este umeda

Cel mai bun moment in care poti pune in practica operatiunea de tundere este atunci cand iarba este perfect uscata. Umiditatea face ca firele de iarba sa se indoaie, fiind imposibil de taiat uniform. In plus, umezeala predispune la imprastierea microorganismelor care pot afecta sanatatea gazonului. Chiar si asa, in perioadele in care precipitatiile cad zile in sir, este mai bine sa tunzi gazonul, decat sa lasi iarba sa creasca prea inalta.

3. Folosesti prea mult fertilizator

Procesul de fertilizare este complicat, iar exagerarile conduc intotdeauna la distrugerea gazonului. Nitrogenul utilizat in exces sau necorespunzator poate duce la uscare ierbii. Asigura-te ca alegi tipul potrivit de fertilizare pentru gazonul tau!

4. Tunzi iarba cu o lama uzata

Daca masina de tuns are lama prea uzata, risti sa iti distrugi gazonul, de aceea este foarte important sa folosesti o lama bine ascutita. Taierea fina permite ierbii sa isi retina rezervele de apa si stimuleaza fotosinteza.

5. Folosesti insecticide

Unii experti iti recomanda sa nu folosesti ierbicide in ingrijirea gazonului. Aceste substante toxice ajung imediat in sol si restrictioneaza circulatia apei si a nutrientilor. Pesticidele ataca totodata si miriapodele, care ajuta la mentinerea sanatatii ierbii. Foloseste solutii ecologice pentru a tine daunatorii departe de gazonul tau si asigura-te ca indepartezi buruienile care iti priveaza gazonul de nutrienti si ii afecteaza sanatatea.

Sursa foto: buzzweb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului