Plante de gradina

#trompeta ingerilor #plante toxice #mere #narcise #plante de gradina #leandru #crizanteme

5 plante de gradina, toxice pentru organismul uman

Apreciate si cultivate pentru frumusetea sau mirosul florilor, unele plante pot fi, de asemenea, periculoase pentru sanatatea oamenilor sau animalelor. Astfel, anumite plante cultivate in gradini contin substante toxice care pot fi fatale. Iata cateva dintre plantele nocive pe care ai putea sa le regasesti chiar in gradina ta.

 

1. Leandru

Leandrul este una dintre cele mai toxice plante de gradina. Fiecare componenta a acestei plante este daunatoare, mai ales pentru copii. Fumul provenit din arderea leandrului poate fi, de asemenea, un pericol. Simptomele intoxicarii cu leandru sunt reprezentate de batai neregulate ale inimii, palpitatii si scaderea nivelului de potasiu.


2. Narcise

Apreciate in special pentru frumusetea lor, narcisele cresc din bulbi, motiv pentru care ar putea fi confundate cu un aliment comestibil. Intoxicatia cu narcise presupune greta, crampe si diaree. Este necesar un tratament medicamentos pentru a te vindecarea.


3. Trompeta ingerilor

Aceasta planta ornamentala este folosita pentru decorarea gradinilor, datorita florilor elegante. Insa aceste flori contin substante toxice, care, consumate in cantitati mari, pot provoca stop cardiac. Tinerii, folosesc semintele acestor flori pentru a obtine efecte halucinogene, insa riscul de supradoza este foarte mare, motiv pentru care consecintele pot fi, uneori, fatale.


4. Crizanteme

Aceste plante, indragite pentru culorile vii ale florilor care inveselesc gradina, pot fi toxice pentru organismul uman. Atingerea lor poate provoca usturimi si mancarimi ale pielii, dar si umflarea locului afectat.


5. Mere

Merele sunt fructele recomandate de medici pentru a mentine organismul sanatos. Semintele acestui fruct insa, pot fi periculoase, intrucat contin glicozide cianogenice (cianuri), substante care pot fi fatale. In urma intoxicatiei cu aceste substante - care se instaleaza in primele 10-15 minute de la ingerare - apar tulburari respiratorii, musculare si nervose. Moartea poate surveni in 30 de minute.



Sursa foto: lukjanov.se

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului