Plante de gradina

# curiozitati panselute #panselute #plante de gradina

6 lucruri uimitoare pe care nu le stii despre panselute

Tot ce este legat de panselute poate sa fie placut si sa aduca un zambet in viata oricui le priveste. Ele aduc un plus de frumusete toamna in gradini si sunt printre primele care anunta sosirea primaverii in parcuri unde este amenajat cu flori. Ele sunt asemanatoare cu voletele, insa diferentele sunt legate de numarul de petale si de orientarea acestora. Panselutele au patru petale care sunt orientate in sus si una care este orientata in jos. Culorile lor si delicatetea care le caracterizeaza sunt atragatoare si oamenii le iubesc. Iata 6 lucruri uimitoare pe care inca nu le stiai despre panselute:

 

1. Panselutele sunt comestibile

Poate ca nu stiai, insa panselutele se pot manca. Ele sunt pline de vitamina A si vitamina C si au un gust usor mentolat. Se gasesc uneori si in frigidere in marile magazine pentru a putea sa fie utilizate de catre persoanele care vor sa faca un tort festiv sau de cei care construiesc cocktailuri deosebite. Se poate de asemenea face si sirop din panselute care este utilizat in bucatariile care experiementeaza si se joaca des cu arome noi si interesante. Un alt aliment in care este utilizata panseluta este mierea cu arome.

2. Shakespeare a mentionat de multe ori panselutele in piesele sale

Shakespeare este un scriitor romantic si s-a folosit de mentionarea panselutelor ca simbol al iubirii si pentru a atinge subiectul potiunilor de dragoste care erau folosite in acea perioada istorica. Panselutele sunt in prim plan in unele dintre cele mai cunoscute opere ale sale precum Hamlet si Visul unei nopti de vara.

3. Panselutele vin in 3 patternuri

Panselutele pot sa fie regasite in natura in 3 forme de culoare si model. Astfel ca exista panselutele care sunt unitar colorate si de obicei sunt albastre sau galbene. O alta varianta este cea cu linii negre care radiaza din centru spre margine, iar cea de-a treia este cu pete inchise la culoare care formeaza imagini asemanatoare cu fetele. Acestea din urma au si trei culori in acelasi timp.

4. Nu toate panselutele au miros

Panselutele sunt cunoscute pentru mirosul lor frumos, insa nu toate panselutele il au. Cele mai cunoscute panselute care miros placut sunt cele galbene si cele albastre, iar mireasma lor se ridica mai puternic dimineata devreme si la inserat.

5. Panselutele erau utilizate in trecut pentru a citi viitorul

Panselutele erau folosite in citirea viitorului. Pentru a putea sa faca asta erau numarate petalele, erau interpretate in diferite moduri liniile de pe petale si grosimea si numarul liniilor aparute pe fiecare. De exemplu daca o panseluta avea patru linii, atunci era speranta pentru un viitor bun. Daca liniile erau inclinate spre stanga, atunci era un risc pentru viata cuiva.

6. Panselutele sunt florile specifice celor nascuti in februarie

Panselutele sunt specifice celor ce sunt nascuti in februarie, alaturi de piatra lor norocoasa, care este ametistul. Culoarea preferata pentru acestia este mov, iar panselutele mov sunt si ele in prim plan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului