Plante de gradina

#plante #plante de gradina #plante in ghiveci #etichetare plante

6 moduri unice si inedite de a-ti eticheta plantele

Ti se pare ca gradina ta este cam monotona sau pervazul ferestrei prea gol? Infrumuseteaza-ti ghivecele cu elemente proprii: etichetele inedite. Iata cateva maniere ingenioase si surprinzatore de a-ti personaliza plantele:


1. Carligele de rufe


Carligele de rufe pot fi un instrument de personalizare inedit pentru plantele tale. Poti scrie pe ele numele fiecarei plante, cu carioci colorate, dar si sa agati de ele fotografii cu familia ta. Acestea arata foarte bine intr-o gradina interioara si se fixeaza foarte usor, prinse de un bat subtire din lemn.


2. Dopurile de vin

Daca esti un mare iubitor de vin, nu arunca dopurile sticlelor, ci foloseste-le la personalizarea plantelor din gradina ta. Prinde-le de bete de frigarui, coloreaza-le in nuante vii sau lasa-le simple si scrie pe ele cu un marker permanent numele fiecarui soi in parte. In doar cateva minute vei schimba rapid aspectul ghivecelor tale monotone.


3. Pietrele

Vrei un proiect distractiv pentru o zi ploioasa? Invata-i pe micutii tai sa creeze markeri pentru plante. Aduna din gradina cateva pietre late si vopseste-le in culori vesele cu numele fiecare plante in parte. Astfel, micutii tai vor avea parte de distractie maxima, dar si de o lectie educativa, care ii va ajuta sa invete numelor legumelor si florilor din gradina lor.


4. Benzile colorate

Daca vrei sa oferi si mai multa culoare gradinii tale de interior, atunci alege niste etichete din benzi colorate. Acestea se confectioneaza extrem de usor, pur si simplu le prinzi de doua scobitori, si au un efect surprinzator si deosebit. Arata ca niste stegulete dragute, care amintesc de zilele pline de caldura pe care le ofera sarbatorile, asa ca, vazandu-le in fiecare zi, acestea te vor binedispune.


5. Nuielele

Taie coaja catorva nuiele pe care le ai prin gradina si scrie apoi pe fiecare numele plantei. Astfel, in cateva clipe, ai obtinut niste etichete pentru plante originale si foarte practice.


6. Lingurile vechi

Chiar si lingurile vechi pe care nu le mai folosesti se pot transforma in niste etichete inedite pentru plantele tale.



Sursa foto: brightnest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului