Plante de gradina

#gradina #plante gradina #plante anuale

6 plante anuale spectaculoase

In fiecare an cultivi aceleasi plante? Ei bine, chiar daca ai prins drag de anumite plante anuale, din cand in cand este bine sa iti revigorezi gradina cu soiuri noi, spectaculoase. Nu spunem ca trebuie sa renunti definitiv la plantele tale preferate, ci ca poti gasi un loc sub soare si pentru alte flori.

1. Plante anuale: Scabiosa atropurpurea (sipica)

Scabiosa atropurpurea, cunoscuta la noi sub numele de sipica, este o planta anuala senzationala. In mod normal, florile au un colorit lila, mov, insa exista un soi de Scabiosa atropurpurea cu inflorescente catifelate, de culoare rosu inchis.

Aceste plante anuale sunt foarte cautate de albine, astfel ca daca vrei sa atragi polinezatorii in gradina ta, cultiva-le din loc in loc in gradina. Scabiosa atropurpurea prefera sa fie plantata in soare, intr-un sol bine drenat.



Foto: anniesannuals.com

2. Plante anuale: Begonia rex

Begonia rex este una dintre cele 900 de specii ale genului begonia. Provine din India, dar s-a raspandit rapid si in Europa. In prezent, multe dintre aceste plante anuale sunt hibride. In general, Begonia Rex este cultivata ca planta de apartament, insa poate la fel de bine sa creasca si intr-un ghiveci sau direct in solul din gradina.

Pentru Begonia Rex, locul ideal de plantare este la umbra, intr-un sol bine drenat.



Foto: hgtv.com

3. Plante anuale: Abutilon (Clopoteii sudului)

Abutilon sau Clopoteii sudului sunt unele dintre cele mai spectaculoase plante anuale. Sunt disponibile intr-o multitudine de culori, fapt ce iti permite sa obtii o gradina multicolora, daca plantezi diferite soiuri de Abutilon. Cultiva aceste plante partial in soare. Le poti tine si in casa, in ghivece.



Foto: hgtv.com

4. Plante anuale: Tropaeolum peregrinum

La noi, plantele Tropaeolum sunt cunoscute sub denumirea de Condurul-doamnei. In general, plantele sunt de culoare oranj, insa exista un soi de Tropaeolum care creste sub forma de vita (Tropaeolum peregrinum) si produce flori galbene ce iau forma unui cap de canar.

Cultiva aceste plante anuale intr-un loc insorit.



Foto: sweetbeefortythree.blogspot.com

5. Plante anuale: Impatiens niamniamensis

Impatiens sau sporul casei este un gen ce cuprinde in jur de 850 de specii anuale si perene. Dintre speciile anuale, cel mai putin intalnita este Impatiens niamniamensis (Congo Cockatoo). Aceste plante anuale prezinta flori bicolore galbene si rosii.

Daca vrei sa ai umbra in gradina, poti cultiva cu incredere Impatiens niamniamensis. Se spune este bine sa cultivi sporul casei, intrucat este o planta aducatoare de noroc.



Foto: hgtv.com

6. Plante anuale: Anagallis (Scanteiuta)

Anagallis este una dintre putinele plante anuale cu flori de culoare albastru intens. Cunoscute si sub denumirea de Scanteiuta, aceste plante prefera sa fie plantate intr-un spatiu bine aerisit, unde temperaturile din timpul noptii nu sunt foarte ridicate.

Scanteiuta infloreste din luna iunie pana in luna octombrie. Prefera solul neutru, permeabil.



Foto: hgtv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare