Plante de gradina

#locuri umbroase #plante perene #plante rezistente #plante de gradina

6 plante perene perfecte pentru locurile umbroase din gradina

Plantele perene reprezinta solutia ideala pentru gradina ta datorita radacinii lor rezistente si a faptului ca sunt usor de crescut si reusesc sa infloreasca in fiecare an. Astfel, cu toate ca au un pret mai ridicat comparativ cu plantele de sezon, pe termen lung aceasta investitie va fi una mult mai buna. Iata o selectie de sase plante perene perfecte pentru acele locuri umbroase din gradina ta.

1. Dicentra spectabilis

Dicentra spectabilis este cunoscuta in popor sub denumirea de cerceii doamnei. Aceasta are flori gingase si lungi, in nuante de alb si rozaliu, sub forma de inima si care atarna pe tulpini elegante. Cerceii doamnei infloresc in perioada cuprinsa intre sfarsitul primaverii si inceputul verii.

In ceea ce priveste plantarea acestei flori in gradina, asigura-te ca ii oferi un sol bine drenat si fertilizat, dar si o cantitate suficienta de apa in mod regulat.

2. Hosta

Hosta este denumita si crin de toamna, fiind printre cele mai usor de cultivat plante perene pentru zonele umbroase. Acest tip de planta are o varietate de tipuri din care poti alege, de la modele mici care au doar cativa centimetri latime pana la modele gigante care se intind pe suprafete mai mari.

Hosta este ideala din punct de vedere estetic datorita florilor sale albe si a frunzelor care pot fi in nuante de albastru, verde, auriu sau galben. Planta infloreste vara tarziu si are nevoie de un sol bogat in nutrienti.

3. Brunnera

Brunnera este o planta populara datorita usurintei de a o intretine, precum si a florilor sale albastre care apar primavara. In plus, chiar si atunci cand nu este inflorita, aceasta planta continua sa ofere frumusete gradinii tale prin frunzele sale verzi si mari.

Pentru plantarea acestei flori este nevoie de un sol umed si bogat in materie organica care sa o ajute sa se dezvolte.

4. Helleborus

Helleborus este o planta pe care o poti intalni si sub denumirea de Trandafirul Craciunului sau Trandafirul de iarna. Aceasta infloreste primavara devreme, in perioada februarie – iulie. Trandafirul Craciunului are frunzele verzi si flori de dimensiuni mari in nuante de roz, alb sau galben-verzui.

Atunci cand realizezi plantarea, solul trebuie sa fie bine drenat si fertilizat in mod moderant. Asigura-i o udare constanta, dar nu excesiva.

5. Astilbe

De florile de Astilbe te poti bucura de la inceputul verii! Astilbe infloreste cel mai adesea in perioada iunie – august si are flori mici si colorate in nuante de violet, rosu, mov, roz sau crem.

Aceasta planta perena trebuie plantata in locuri umbroase daca iti doresti sa se dezvolte in mod armonios si sa aiba flori in culori cat mai accentuate. Cel mai bun sol este cel umed si acid.

6. Lungwort

Lungwort sau Pulmonaria, cum mai este cunoscuta, este o planta care infloreste la inceputul primaverii, atunci cand multe flori abia ies din pamant. Frunzele pline de culoare ale acestei plante si florile in nuante de roz, alb sau albastru, fac ca Pulmonaria sa fie o planta placuta estetic.

Pulmonaria este o planta de padure, fapt pentru care prefera o zona umbroasa a gradinei si un sol umed si bogat organic pentru a se dezvolta corespunzator.

Surse foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului