Plante de gradina

#ingrijire hortensia #plante de gradina # hortensii #ingrijire hortensia iarna

Ai pregatit hortensiile pentru iarna?

Daca ai o gradina mare si frumoasa, trebuie sa te gandesti si la metode de protectie pe perioada sezonului rece. Hortensiile sunt unele dintre cele mai frumoase plante de gradina. Daca vrei sa le pastrezi si in sezonul urmator, este foarte important sa le pregatesti pentru iarna.

Hortensiile sunt flori delicate care au nevoie de protectie in sezonul rece, atunci cand temperaturile coboara si apar inghetul, vantul si ninsorile. In functie de climatul zonei in care locuiesti, trebuie sa iei masuri specifice de protectie a hortensiilor.

Specialistii sunt de parere ca doar anumite specii de hortensii, cele in nuante de bleu si roz, au nevoie de protectie in sezonul rece. Trebuie insa sa tii cont de anumite conditii conditii atmosferice. Daca in mod obisnuit temperaturile din zona ta nu coboara mai jos de - 10 grade Celsius, hortensiile nu au nevoie de protectie si vor supravietui temperaturilor reduse.

Daca insa iernile din zona ta sunt mai aspre, trebuie sa protejezi hortensiile din gradina ta. Iata ce poti face:

1. Asambleaza materialele. Atunci cand temperaturile incep sa scada, aduna materialele pe care le vei folosi pentru protejarea hortensiilor. Atunci cand plantele intra in starea de repaus vegetativ, este momentul potrivit pentru protejarea si acoperirea lor. Ai grija insa ca toate frunzele plantelor sa fi cazut.

2. Imprejmuieste tufele de hortensie cu araci si plasa de sarma. Daca folosesti metoda "cusca" pentru protectia hortensiilor in sezonul rece, este foarte important sa imprejmuiesti plantele cu araci si plasa de sarma. Taie materialul, in asa fel incat sa se potriveasca, si apoi leaga bine. Poti apoi infasura si izola plantele in foi de sac.

3. Leaga bine ramurile de hortensie. In sezonul rece, este foarte important sa protejezi mugurii de hortensie, astfel ca este indicat sa legi bine planta. In acest fel, vei proteja mugurii de temperaturile extreme.

4. Imprejmuieste cu un strat protector de mulci. Dupa ce legi foarte bine tufele de hortensie, este foarte important sa le izolezi cu un strat hranitor de mulci. Stratul de mulci trebuie asezat la baza hortensiilor. Ai grija sa nu ranesti ramurile plantei, in special acolo unde vor creste mugurii in primavara. Pentru mai multa protectie, poti izola intreaga "cusca" cu carpe curate si uscate.

5. Acopera cu spuma de polistiren. Acest ultim pas este recomandat in special pentru zonele cu ierni aspre, cu ninsoare abundenta. Este insa si o buna metoda de precautie, pentru a proteja florile sensibile. Dupa ce ai construit si protejat "cusca" hortensiilor, urmatorul pas este sa o acoperi cu un strat rezistent de spuma de polistiren. Ai nevoie de o bucata groasa de 3 centimetri, cu care acoperi planta, si sa presezi usor asupra ei.

Alte metode de protectie a hortensiilor in sezonul rece

Hortensiile plantate in ghiveci trebuie acoperite doar cu un material protector. De asemenea, cand temperaturile scad foarte mult, este indicat sa muti hortensiile intr-un loc ferit. In plus, poti acoperi ghivecele si radacinile plantelor cu un material izolant, care sa pastreze caldura.



Sursa foto: doityourself.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului