Plante de gradina

#flori #plante de gradina #plante agatatoare

Cum iti poti infrumuseta gradina cu ajutorul plantelor agatatoare

Plantele agatatoare sunt foarte frumoase si stilizeaza designul curtii tale. Fie ca este vorba despre peretii exteriori ai locuintei, de acoperis sau de garduri, acestia vor arata minunat "imbracati" cu flori agatatoare. Principala calitate a unei flori agatatoare este ca transforma un obiect banal, intr-unul plin de farmec.

Asadar, florile agatatoare nu trebuie sa lipseasca din gradina ta. Nu doar ca vor aduce culoare, miros si eleganta curtii, dar vor fi atrage in curte si fluturii, creand astfel un spectacol de culori, de parfum si muzica.


Conditii meteorologice pentru plantele agatatoare

Conditiile meteorologice sunt extrem de importante pentru cresterea si dezvoltarea plantelor agatatoare. Unele dintre ele pot supravietui fara probleme la temperaturi scazute, in timp ce altele prefera zonele cu temperaturi ridicate. De aceea, inainte de a planta o floare agatatoare in gradina este important sa verifici care sunt conditiile de dezvoltare pe care le prefera.



Exista doua categorii de plante agatatoate pe care le poti alege pentru gradina ta: cele anuale si cele perene.


Plantele agatatoare anuale

Plantele agatatoare anuale sunt cele mai potrivite pentru a face umbra in curte. Acestea au o crestere rapida, reusind sa creasca pana la 6 metri intr-un sezon. Cartofii dulci, fasolea, zorelele si hameiul sunt unele dintre cele mai indragite plante agatatoare anuale. Aceste plante au nevoie de umbra la radacina si cat mai mult soare spre varf, astfel incat sa creasca mult mai repede.


Plantele agatatoare perene

Plantele agatatoare perene cresc cate putin in fiecare sezon. Mazarea dulce, iasomia, crinii si wisteria fac parte din categoria plantelor agatatoare perene. Avand culori vibrante si cu parfum inaltator, plantele agatatoare perene sunt preferate de gradinari pentru amenajarea gradinii.



Cu ajutorul plantelor agatatoare poti acoperi partea urata a curtii tale. Gardurile ruginite, peretii scorojiti sau stalpii de curent inestetici vor capata o noua forma daca vor fi impodobiti cu plante agatatoare.

Sursa foto: plantas.facilisimo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului