Plante de gradina

# bulbi flori #bulbi #plante de gradina #bulbi de primavara #flori primavara

Bulbi de primavara usor de crescut

Plantele cu bulbi sunt usor de plantat si de intretinut si sunt ideale pentru incepatori. Daca pana acum iti era teama sa incerci sa plantezi bulbi noi in gradina ta, poti incerca cu cateva specii care produc primavara flori atragatoare. Noi iti sugeram trei tipuri de bulbi de primavara usor de plantat!


Bulbi de narcisa

Bulbii de narcisa sunt unii dintre cei mai usor de plantat si ingrijit, ideali chiar si pentru incepatori. Deoarece sunt de mici dimensiuni, bulbii de narcisa pot fi plantati in containere obisnuite, nu foarte mari. Se dezvolta bine atat in zone cu soare, cat si cu umbra si sunt foarte rezistenti condiilor de mediu. In plus, se pot inmulti in anul urmator.

Au insa nevoie de sol hranitor, bine drenat si umed. Cea mai propice perioada de plantare este in lunile august - noiembrie, pentru ca in lunile de primavara sa infloreasca.


Bulbi de lalea

Lalelele sunt unele dintre cele mai atragatoare flori de primavara. Cu un colorit viu, improspateaza orice gradina. Daca vrei insa ceva special, alege bulbi de lalele in culori vibrante, laleaua neagra fiind una dintre cele mai frumoase.

Bulbii de lalea neagra sunt foarte rezistenti, se planteaza usor, chiar si de catre incepatori. Au nevoie de un loc in gradina cu mult soare, cu pamant bine drenat. Se cultiva in luna noiembrie, iar in luna mai a anului urmator produc flori frumoase, inalte de 60 de centimetri, de o culoare foarte inchisa.


Bulbi de lalea pestrita

Laleaua pestrita este o planta de primavara ca atrage privirile, in orice colt al gradinii s-ar afla. In diferite nuante de mov si pete de alb, laleaua pestrita are florile in forma de clopotei delicati. Bulbii de lalea se planteaza in locuri insorite, insa nu sub lumina directa a soarelui, in soluri bine drenate si umede.

De obicei se planteaza in lunile august si septembrie si infloreste toata luna mai. La maturitate, planta atinge o inaltime de 30 de centimetri. Laleaua pestrita este rezistenta, usor de intretinut si cultivat, ideala pentru incepatori.



Sursa foto: thetimes.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare