Plante de gradina

# muste plante # plante tantari # muste gradina #gradina

Ce plante te ajuta sa scapi de muste si tantari

 

Odata cu sosirea verii apar mustele si tantarii, care deranjeaza foarte mult. Combaterea insectelor care iti afecteaza casa si gradina poate fi rezolvata cu ajutorul naturii, care ofera cele mai elegante si eficiente solutii. Pentru ca la baza solutiilor de curatat, dezinfectantilor si produselor pentru indepartarea insectelor nedorite se afla plantele.

Iata cinci plante care alunga mustele si tantarii:

Craitele

Colorate in tonuri aprinse de galben, portocaliu sau grena cu galben, craitele infloresc toata vara si arata minunat si in gradina, dar si in ghiveci. Datorita mirosului lor specific, foarte patrunzator, tantarii stau la distanta, asa ca este bine sa pui ghivece cu craite la geamuri si usi, pe balcon si pe terasa. Pentru cei care se ocupa de gradinarit, este bine de stiut ca aceste flori tin departe daunatorii rosiilor si vinetelor, dar nu au o eficienta de 100%.

Busuiocul

Busuiocul este delicious in retetele alimentare, dar este si un bun insecticid datorita compusilor din mirosul degajat, care alunga mustele si tantarii. Specialistii mai spun ca busuiocul absoarbe tot felul de toxine din aerul din casa si aste printre putinele plante care eliberează oxigen timp de 20 de ore pe zi.

Rozmarinul

Foarte util in bucatarie si la gratare, rozmarinul are si alte intrebuintari. Pe masura ce creste, tine tantarii departe de casa. Il puteti creste in ghiveci sau in gradina, in jurul terasei.

Lavanda

Pe langa mirosul placut, care contribuie la relaxare si la un somn linistit, lavanda are si proprietatea de a tine la distanta puricii, moliile, tantarii si mustele. Aceasta arata foarte bine ca planta ornamentala de exterior la usi si pe pervazuri, iar florile uscate pot fi puse in saculeri in sifonier sau in camara.

Dafinul

Frunzele de dafin, folosite la mancare , sunt o solutie si mpotriva mai multor tipuri de daunatori. Alunga mustele, moliile din sifonier, gandacii si soarecii din camara si fluturii din pungile de cereale si faina. Tufele de dafin cresc in ghivece afara, in timpul verii, insa in perioadele mai reci trebuie tinute inauntru. Frunzele uscate pot fi puse in saculeti si atarnati la usi si ferestre sau pot fi puse direct in pungile cu cereale.


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului