Plante de gradina

#gradina #plante gradina #gradina stil cottage

Cele mai potrivite plante pentru o gradina in stil cottage

Gradina in stil cottage este amenajata intr-un mod traditional, simplu si romantic. Delicatetea designului, nuantele placute si odihnitoare, precum si densitatea peisajului, sunt principiile care caracterizeaza o astfel de gradina. Dar pentru a-ti amenaja propriul spatiu verde in acest stil, trebuie sa stii si care sunt cele mai potrivite plante in acest sens.

Gradinile in stil cottage trebuie sa fie foarte dense, cu nicio portiune de sol neacoperita. Plantele care cresc inalte si tufele bogate sunt specifice acestui tip de amenajare. Pentru a avea o gradina plina cu flori in fiecare sezon si pentru a acoperi spatiile libere, ai mare grija ce plante alegi pentru gradina ta cottage. Mai jos ai cateva optiuni excelente!

Campanula percisifolia

Campanula percisifolia sau clopotelul, cum este denumita popular aceasta planta, este o specie perena cu inflorescente albe sau albastrui, ce apar la inceputul si jumatatea verii. Ca majoritatea plantelor pentru gradina cottage, clopotelul creste cel mai in regiuni cu umbra partiala, respectiv expunere moderata la soare.

Specia Campanula percisifolia poate atinge inaltimea maxima de 1 metru.

Aquilegia

Aquilegia sau caldarusa, pe numele sau popular, este o florare superba indragita de pasarele si gradinari in egala masura. Caldurusa infloreste primavara si la inceputul verii. Aquilegia prefera solul bine drenat si umbra partiala. Poate atinge inaltimea de 1 metru si este o planta rezistenta la boli.

Heuchera

Planta heuchera produce inflorescente superbe primavara si la inceputul verii, in nuante placute de roz, rosu si alb. Aceste flori sunt foarte atragatoare pentru polenizatori si completeaza perfect designul unei gradini in stil cottage. Chiar daca nu creste mai inalta de 1 metru, Heuchera are un farmec aparte in gradinile clasice, traditionale.

Leucanthemum

Leucanthemum sau margaretele au o frumusete simpla si delicata, care se incadreaza perfect intr-o gradina in stil cottage. Florile albe, cu centrul auriu ca razele soarelui, sunt perfecte pentru infrumusetarea bordurilor. Margaretele au nevoie de expunere moderata la soare si de un sol bine drenat pentru a creste incantator.



Sursa foto: meredith.com

Sursa foto principala: picsgallery24.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului