Plante de gradina

#flori #flori de toamna #flori rezistente

Cele mai rezistente flori de toamna

Vrei sa ai o gradina superba chiar si in sezonul rece, care sa fie invidiata de toti prietenii tai? Atunci trebuie sa ai grija la tipul de flori pe care le plantezi. Exista cateva soiuri de plante care rezista foarte bine si infloresc chiar si in sezonul rece. Iata cateva dintre cele mai frumoase si rezistente flori de toamna, care vor da viata gradinii tale chiar si cand temperaturile scad aproape de limita inghetului:


1. Florile de gheata

Floarea de gheata, originara din Africa de Sud, este una dintre plantele exotice cel mai putin pretentioase, care nu este atacata de daunatori. Ea rezista la temperaturi scazute, insa necesita o ingrijire speciala. Trebuie asezata intr-un loc in care sa se incalzeasca de la lumina soarelui si plantata intr-un ghiveci cu pamant nisipos. Trebuie udata rar, deoarece floarea de gheata se poate ofli in cazul unui exces de apa.

Floarea de gheata seamana cu niste turturi de gheata si infloreste de obicei odata cu venirea primaverii. Florile sale au culori vii, de galben, roz, mov sau rosu.


2. Crizantemele

Crizantemele sunt cele mai populare si rezistente flori de toamna. Crizantema este originara din China, unde era utilizata la prepararea salatelor, fabricarea bauturilor pentru sarbatori speciale si vindecarea durerilor de cap.

Aceste plante prezinta o gama variata de culori, care infrumuseteaza orice gradina chiar si in sezonul rece, de iarna, daca sunt stropite cu ingrasamant bogat in fosfor. Ele infloresc la aproximativ 40 de zile de plantare. Au nevoie de cel putin 6 ore de soare pe zi si trebuie plantate la 20-30 de centimetri adancime.

Dupa plantare, crizantemele trebuie udate cu atentie saptamanal, fara ca apa sa le atinga frunzele, deoarece pot mucegai.


3. Regina noptii

O alta floare rezistenta in sezonul rece, care poate infrumuseta orice spatiu verde este Regina noptii. Aceasta rezista pana la sfarsitul lunii octombrie. Seamana cu niste trompete albe, viu colorate, roz, purpuriu, lila, galben sau rosu. Aceasta floare isi deschide florile seara si cand vremea este racoroasa. Regina noptii are nevoie de umiditate mare, de aceea trebuie udata din belsug, iar o data la doua saptamani are nevoie de fertilizare sau ingrasamant.



Sursa foto: flowerpics.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare