Plante de gradina

# gradina toamna #plante #plante de gradina #nopti reci

Cum iti ajuti plantele sa supravietuiasca noptilor reci de toamna

Noptile reci de toamna pot fi un adevarat dusman al plantelor din gradina, fie ca vorbim despre legume, fie ca vorbim despre flori sau plante aromatice. Diferentele mari de temperatura intre zi si noapte actioneaza ca un soc termic asupra plantelor, slabindu-le rezistenta si facandu-le vulnerabile in fata bolilor. Daca ai grija de gradina ta, te poti bucura de recolte generoase si de flori frumoase pana la sosirea iernii. Iata cateva solutii care te ajuta sa iti protejezi plantele in noptilor reci de toamna.


1. Foliile de protectie

In zilele caldute de toamna, este bine sa lasi plantele sa se bucure cat mai mult de prezenta soarelui pe cer, insa odata cu lasarea serii, este recomandat sa le acoperi cu folii de protectie. Acestea pot fi achizitionate din magazinele de bricolaj, se intind usor peste straturile de legume si pastreaza o temperatura optima a solului pe tot parcursul noptii, astfel incat recolta sa nu fie afectata de socurile termice.

Foliile de protectie ar trebui indepartate dimineata, inainte ca soarele sa bata puternic. Acest aspect este foarte important, deoarece plantele ar putea trece la un alt soc daca foliile ar fi indepartate in mijlocul zilei, cand temperaturile sunt mari. Ele au nevoie de o perioada de acomodare de la cald la frig si invers.


2. Corturi pentru plante

Corturile pentru plante se pot achizitiona din magazinele de bricolaj si din cele care se ocupa cu comercializarea articolelor de gradinarit. Aceastea sunt compuse din bare in forma de semicerc, care se fixeaza in sol. Pe aceste bare este prinsa o folie din plastic. In interiorul cortului, plantele sunt protejate de frigul noptilor reci de toamna si se dezvolta armonios.


3. Paturi usoare

Nu in ultimul rand, plantele din gradina pot fi protejate in timpul noptilor reci de toamna cu ajutorul paturilor usoare. Acest tip de material de protectie este recomandat in special pentru plantele viguroase, cum ar fi varza, conopida sau florile cu tulpini groase. Ele pot tine greutatea paturii, spre deosebire de plantele fragile, care ar ceda in fata greutatii.

Sursa foto: bhg.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului