Plante de gradina

#lalea #plante de gradina #ingrijire

Cum plantezi si ingrijesti laleaua

Cand ne gandim la primavara si la florile care apar in acest anotimp, primul lucru care ne vine in minte este laleaua. Aceste flori sunt de departe cele mai populare flori de primavara. Plantate la inceputul toamnei, lalelele infloresc in primavara, intr-o multitudine de culori.

 

Pentru a planta lalele ai nevoie de:

  • bulbi de lalea ;
  • unelte de gradina;
  • ingrasamant;
  • flori ;

 

1 Atunci cand cumperi bulbii de lalea, ai grija sa fie de calitate. In general, cu cat este mai mare bulbul, cu atat laleaua va inflori mai frumos. Tine cont si de faptul ca exista mai multe varietati de lalele, care infloresc treptat, de la inceputul pana la sfarsitul primaverii.

2 Pregateste gradina pentru plantarea lelelelor inca din toamna. Sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie este cea mai buna perioada pentru a planta bulbii de lalea.

3 Fertilizeaza solul in care vei planta bulbii de lalea. Daca ai mai plantat lalele, atunci scoate din pamant bulbii mai vechi de trei ani si inlocuieste-i cu unii noi.

4 Planteaza bulbii de lalea in locuri insorite, la o adancime de 20-30 de centimentri in sol. Dupa plantare fertilizeaza solul.

5 Locul ales pentru plantarea bulbilor este foarte important. Alege locuri luminoase, cu multa caldura solara. Ai grija insa ca lalelele tale sa nu fie expuse direct la soare dupa-amiaza. Alege acele locuri din gradina ta unde soarele bate dimineata sau seara.

6 Atunci cand plantezi bulbii, ai grija ca acestia sa fie cu radacinile in jos. Pastreaza un spatiu de 10-15 centimetri dinstanta intre bulbii plantati.

7 Dupa plantare, aseaza peste bulbi si un strat de pamant de flori .

Lalelele sunt asadar plante usor de cultivat. Daca vrei sa ai o gradina frumoasa in primavara, planteaza mai multe soiuri de lalele, de diferite culori. Ai astfel sansa sa iti pui in practica ideile si imaginatia.

 

Cum ingrijesti lalelele

 

Daca plantezi bulbii de lalea chiar dupa ploaie, nu mai este nevoie sa uzi planta. Laleaua nu are nevoie de multa apa, insa, daca nu ploua, este indicat sa realizezi udari cel putin o data dupa plantare si apoi inainte de a inflori.

Daca vrei ca lalelele tale sa infloreasca si anul urmator, este bine sa le fertilizezi de doua ori pe an, toamna si primavara. Nu le fertiliza insa dupa ce au inflorit, pentru ca planta se poate imbolnavi. Fertilizarea de toamna este cea mai importanta pentru ca astfel radacina plantei devine puternica si favorizeaza cresterea si inflorirea in primavara.
 

Sursa foto : www.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului