Plante de gradina

# culoare hortensii # hortensii #plante de gradina

Cum poti schimba culoarea hortensiilor. E mai simplu decat ai fi crezut

Daca te-ai intrebat vreodata cum poti schimba culoarea florilor, ar trebui sa stii ca procesul este unul foarte usor, in special in cazul hortensiilor. Exista mai multi factori care intervin in schimbarea culorii.

 

Tipul de sol, pH-ul sau, gradul de aciditate, precum si mineralele si metalele pe care le contine si pe care planta le va absorbi prin irigare, determina in mare masura culoarea florilor hortensiei.

De asemenea, si tipul de ingrasamant care hraneste planta influenteaza si este un detaliu foarte important de care trebuie sa tii. In plus, daca vrei sa imbunatatesti culoarea hortensiilor, indiferent de nuanta lor, poti folosi otet, deoarece acest condiment, utilizat in mod obisnuit in bucatarie, interactioneaza cu aciditatea solului si ajuta plantele sa infloreasca si sa aiba culori mai stralucitoare si mai intense.

Hortensii roz

Dupa cum am indicat, compozitia substratului in care traieste planta este cheia colorarii florilor sale. Daca vrei sa obtii hortensii roz, atunci planteaza-le intr-un sol alcalin, al carui pH este mai mare de 7. Cele mai bune sunt solurile cu prezenta de calcar.

Cu toate acestea, este posibil ca hortensiile sa aiba o nuanta de albastru. Pentru a evita asta, ar trebui sa cresti pH-ul solului, astfel incat tonurile de roz sa fie mai stridente, adica va trebui sa reduceti aciditatea substratului.

 Utilizarea ingrasamintelor specifice, care includ minerale precum calciu sau dolomita, reprezinta principala masura pentru a realiza acest lucru si pentru a face hortensiile sa tinda sa trandafireasca progresiv. De asemenea, prezenta in sol a metalelor grele precum aluminiu poate influenta culoarea pe care o capata floarea. Daca vrei hortensii roz, atunci nu trebuie sa folosesti soluri bogate in aluminiu si, pentru a neutraliza actiunea acestui compus, alegeti ingrasaminte care includ si fosfor in compozitia lor. Ca remediu, fertilizarea hortensiilor cu cenusa de lemn este o formula naturala excelenta pentru a spori alcalinitatea, reducand aciditatea pamantului si favorizand astfel inflorirea roz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului