Plante de gradina

#gradina #amenajare gradina #plante gradina #plante ornamentale

Cum sa alegi plantele ornamentale perfecte pentru gradina ta

Plantele ornamentale au devenit foarte populare in decorul celor mai moderne gradini. Acestea au texturi si forme diverse si spectaculoase, iar miscarea lor lina la adierea vantului reda un sunet linistitor. Sa nu mai vorbim si despre spectacolul de culori pe care acestea il ofera unei gradini. Plantele ornamentale sunt, de asemenea, usor de intretinut si foarte atractive. Iata cum se clasifica acestea si de ce trebuie sa tii cont atunci cand le alegi:

Plantele ornamentale cresc rapid

Marea majoritate a plantelor ornamentale cresc intr-un timp foarte scurt si in general se intind pe suprafete foarte mari. Inainte de a le planta tine cont de acest aspect si gandeste-te la decorul pe care vrei sa il creezi sau ce suprafata vrei sa ocupe acestea. De asemenea, plantele ornamentale au texturi diverse, de la frunze pestrite pana la fire subtiri de iarba.

Plante ornamentale pentru sezonul rece si cele pentru sezonul cald

Plantele ornamentale se impart in doua mari categorii, de iarna si de vara. Ele necesita o ingrijire minima si in general au nevoie de taiere inainte de primavara. Ele rezista la temperaturi foarte scazute, iar cele de vara la valori extreme.

Plantele ornamentale de vara au in general o crestere lenta si incep sa rasara la inceputul primaverii. Nu trebuie insa sa te alarmezi daca acestea mor pe timpul iernii, ele isi vor reveni rapid odata cu venirea primaverii. Plantele ornamentele infloresc destul de greu, mai ales cele specifice sezonului cald, insa ele se vor mentine pana toamna tarziu.

Unele soiuri de plante ornamentale cresc ca niste fantani, de aceea rolul lor estetic intr-o gradina este foarte important. Exista insa unele soiuri care cresc in forma de tufa ca un manunchi sau se intind pe o suprafata mai mare si sunt scunde. Asadar, mare atentie la spatiul de pe care il dedici acestor plante in gradina ta.

Plantele ornamentale in ghivece

Plantele ornamentale se dezvolta foarte bine si in ghivece. Aceasta modalitate este ideala pentru gradinile mici, iar raspandirea lor este mult mai usor de controlat.

Sursa foto: homedecorreport.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului