Plante de gradina

#echinacea #ingrijire #planta ornamentala

Cum sa cresti Echinacea

Echinacea este o ornamentala perena, originara din America de Nord, apreciata atat pentru proprietatile sale medicinale, cat si pentru frumusete. Echinacea constituie o alegere buna pentru cei care doresc sa creasca in gradina plante cu rol multiplu: medicinal, decorativ, pentru atragerea faunei etc.

O poti taia si impodobi camera cu ea, o poti folosi pe post de tratament naturist , iti faci o gradina cu fluturi sau realizezi un design al gradinii in linii si culori.


Scurta prezentare


Planta perena din familia Asteraceae, Echinacea are o inaltime de pana la 150 cm. Frunzele sunt ascutite la varf si dintate, iar florile sunt dispune solitar la varfurile tulpinii. Florile infloresc in perioada iunie - octombrie.


Utilitate in gradina


Pe langa caracteristicile sale medicinale, Echinacea este o planta ideala pentru gradina de vara si pentru zonele de gradina care sunt insorite. In general, planta este recomandata ca una dintre cele mai bune plante perene pentru verile tarzii si pentru inceputul de toamna.

Frumusetea florilor in culori intense o face ideala pentru a fi folosita in designul gradinii. Pe langa florile sale purpurii, si frunzele de un verde inchis ale plantei sunt atractive.

Planta poate fi folosita cu in paturi de flori, in gradinile cu pietris, inclusiv crescuta in ghivece. Gratie inaltimii si tulpinii ferme, floarea este ideala pentru a fi taiata si pusa in vaza pe post de decor.

In plus, Echinacea este o planta care atrage fluturii, astfel incat poate fi utilizata si pentru atragerea faunei in gradina ta.

Echinacea este o planta nepretentioasa, care nu are nevoie de mult efort. Vei beneficia, insa, multe luni de florile sale. Pe piata exista acum mai multe tipuri de Echinacea, pe langa cel , purpuriu.


Cum sa cresti Echinacea


Echinacea este o planta care prefera zonele in plin soare sau partial umbrite. Planta se dezvolta bine chiar si in solurile mai putin bogate. In general, cea mai buna alegere pentru cultivarea florii o reprezinta solurile mediu-fertilizate. Pentru cultivare, se recomanda evitarea unui care nu este indicat pentru aceasta floare.

Desi nu este pretentioasa in ceea ce priveste conditiile de crestere, planta este bine sa fie tinuta in zonele cu un sol udat bine in perioada de crestere si unde se poate bucura de razele directe ale soarelui. Nu o uda foarte mult deoarece plantei nu-i place sa aiba radacinile intr-un sol in permanenta ud. Dupa ce s-a dezvoltat, planta poate fi udata mai putin, avand o rezistenta buna in solurile uscate.

Floarea nu prezinta boli grave la care sa fie vulnerabila. Este bine sa existe o buna circulatie a aerului pentru evitarea unor afectiuni fungice. Pentru a te asigura ca planta infloreste mereu, ai grija sa indepartezi florile uscate.

Poti cumpara seminte pentru a creste planta de la inceput sau ghivece. Dupa ce a ajuns la maturitate, planta obisnuieste sa se dezvolte in palcuri. Vara, acestea trebuie separate pentru a avea suficient spatiu.

Sursa foto: tryonfarm.org
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului