Plante de gradina

#pamant #sol #gradina #fertilizator

Cum sa imbunatatesti calitatea pamantului din gradina

Un pamant bogat in nutrienti inseamna flori mai frumoase, legume mai bogate si mai mari, asa ca ar fi bine sa acorzi foarte mare atentie acestui aspect. Iata cateva modalitati prin care poti imbunatati calitatea pamantului din ta.


Frunze uscate


Frunzele uscate din padure sau cele cazute din plantele si copacii din gradina ta reprezinta un excelent. Aduna o cantitate suficienta de frunze, imprastiile pe acestea pe toata suprafata pamantului din gradina si apoi incearca sa le omogenizezi pe cele doua cu ajutorul unei greble.


Ar fi bine sa faci acest tratament cu cel putin doua saptamani inainte de a planta copacii, florile sau legumele preferate. Dupa aplicarea acestui tratament, pamantul din gradina  va fi mai fertil ca niciodata.


natural


Daca ai posibilitatea sa obtii ingrasamant natural produs de pasari, cai sau porci, trebuie sa stii ca aceste produse au in compozitia lor nutrienti excelenti pentru pamantul de gradina. Cu siguranta florile vor mai frumoase si recolta de legume si fructe mai bogata si mai sanatoasa decat in cazul in care utilizezi un din comert.


Ingrasamantul natural se amesteca in sol cu aproximativ doua saptamani inainte de a planta florile, dar se poate adauga si in cantitati mai mici dupa ce acestea au fost bagate deja in pamant. Important este sa fie adaugat in cantitati mai mici si eventual chiar in amestec cu turba sau un alt tip de sol. 


Fertilizator


Din pacate, ultima solutie pe care o ai la indemana atunci cand cele doua de sus nu iti sunt foarte usor de realizat este varianta cu fertilizatorul din comert. Chiar daca nu este cea mai fericita optiune in cazul fructelor si a legumelor, fertilizatorul este o varianta buna atunci cand in gradina ai flori si .


Fertilizatorul se gaseste sub forma de lichid sau betisoare, insa varianta cea mai potrivita pentru o gradina mare este ingrasamantul lichid deoarece are o suprafata mai mare de acoperire – acesta se dilueaza cu o cantitate mare de apa si de toarna la radacinile plantelor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare