Plante de gradina

#gura leului #plante de gradina #plantare #pamant de flori

Cum sa plantezi Gura Leului

In vremurile indepartate, se credea ca florile de Gura Leului au proprietati supranaturale si protejeaza impotriva blestemelor. Florile de Gura Leului au o gama larga de culori, de la nuante pale pana la rosu vibrant. Aceste flori sunt ideale pentru aranjamente florale si incanta prin aromele placute.


Gura Leului este o planta care se dezvolta bine la temperaturi joase, insa infloreste la temperaturi ridicate , in spatii luminoase cu pamant bogat, bine afanat. Planta nu infloreste insa acolo unde temperaturile sunt foarte ridicate pentru perioade lungi de timp. In conditii de mediu favorabile, aceasta planta se raspandeste singura in gradina.


Pentru a planta Gura Leului ai nevoie de:


• rasaduri Gura Leului;
• ingrasamint;
• pamant de flori de calitate;
• muschi de pamant ;
• unelte de gradinarit;
• manusi;
• apa.



1 Exista trei sortimente de Gura Leului: pitice, medii si inalte. Cele pitice sunt potrivite pentru ghivece, iar cele inalte pentru a fi plantate in gradina. Speciile pitice sunt potrivite pentru decorarea casei si a balcoanelor, speciile medii sunt perfecte entru locatiile insorite, iar speciile inalte sunt potrivite pentru gradina si aranjamente florale. Mai exista si o specie agatatoare de Gura Leului, care poate fi folosita pentru a decora gardurile sau zidurile casei.


2 Cumpara rasaduri robuste de Gura Leului. Cu cat sunt mai tinere cu atat se vor dezvolta mai bine si vor fi mai rezistente la boli.

3 Planteaza Gura Leului in locurile luminoase din gradina ta, in sol bine afanat. Daca locuiesti intr-o zona mai racoroasa, alege cel mai luminos si calduros colt al gradinii tale. Cele mai calduroase locuri din gradina ta vor fi cele din sud, est si vest. Gura Leului este o planta care nu va trai daca o plantezi la mijlocul verii. Perioada propice de plantare este imediat dupa ultimul inghet al iernii.

4 Amesteca pamantul de flori cu muschiul de iarba. Radacinile acestei plante sunt foarte sensibile si pot fi distruse daca sunt cultivate prea adanc. Acopera in jur de 8 cm din radacina plantei. Astfel, plnata ta va fi bine hidratata si vei preveni si aparitia buruienilor.

5 Uda pamantul in fiecare zi. Dupa ce plantele s-au fixat in pamant, uda-le la 2-3 zile. Udarea excesiva duce la putrezirea radacinilor. Astfel vei favoriza aparitia unui boli care vor ataca radacina plantei tale.

6 O data pe luna, imprastie in jurul plantelor tale si 500 gr de ingrasamant, iar in perioada de inflorire, in jur de 1 kg de ingrasamant sau pamant fertilizat.

7 Speciile inalte de Gura Leului trebuie puse in arac, pentru a preveni ruperea. Pentru a prelungi perioada de inflorire, poti rupe frecvent florile care sunt ofilite. Aceastea vor inflori imediat, insa in culori mai pale.

8 Gura Leului poate fi plantata si direct din seminte. Acestea vor gemina dupa aproximativ 10 de zile de la plantare.

Florile de Gura Leului infloresc de la inceputul verii pana la sfarsitul toamnei. Gura Leului este o planta rezistenta, care poate supravietui si in timpul iernii, daca o adapostesti de frig.

Sursa foto : www.open-site.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului