Plante de gradina

#lacramioara #plante de gradina #plantare #ingrijire

Cum sa plantezi Lacramioara in gradina

Cand vine vorba despre simtul olfactiv, multe persoane asociaza primavara cu parfumul Lacramioarelor. Parfumul emanat de aceasta planta este discret, proaspat, dulce si indragit de aproape toate persoanele. Daca iti doresti ca mireasma primaverii sa fie prezenta in gradina ta, iata cum poti planta si ingriji Lacramioarele.

 

1 Gaseste un loc in care pamantul este bine drenat. In cazul in care in urma unei ploi, apa nu se scurge in 5-6 ore, atunci solul respectiv nu se dreneaza bine. Amesteca pamantul cu materiale organice pentru a asigura o buna drenare a apei. Turba , compostul, rumegusul sau ingrasamantul natural descompus sunt o alegere potrivita pentru alcatuirea solului. Lacramioara se adapteaza oricarui tip de sol, mai putin unuia care retine apa pentru mult timp.

 

2 Plantarea bulbilor de Lacramioare trebuie sa se faca intr-un loc semiumbros.

 

3 Inainte de plantare inmoaie bulbii in apa calduta. Acestia vor absorbi necesarul de apa si vor incolti mai repede. In cazul in care sunt impachetati intr-o pungulita din plastic, deschide-o la un capat si umple-o cu apa. Aseaza punga cu grija intr-un recipient care sa nu permita varsarea apei si lasa-i acolo pentru cateva ore. Bulbii trebuie sa se umfle putin si sa devina mai grei.

 

4 Inainte de a-i planta taie 1 cm din radacinile acestora. Prin acest procedeu elimini eventualele parti uscate de la varfurile radacinilor si le usurezi procesul de crestere, acestea absorbind mult mai usor substrantele nutritive din sol. Nu astepta foarte mult timp pana sa plantezi bulbii. Acestia nu rezista mai mult de maxim 10 zile intr-un mediu uscat. Bulbii se vor planta in pamant la o distanta de 4-5 cm fata de suprafata solului.

 

5 Dupa plantare, uda solul foarte bine. Planta va incepe sa creasca foarte repede. In general aceasta incolteste in aproximativ o saptamana.

 

6 Cand lacramioara infloreste poti taia cu incredere florile. Acest lucru nu este daunator pentru planta.

 

7 Dupa ce sezonul de infloriere a trecut, nu taia frunzele si florile plantei. Lasa planta sa-si urmeze cursul in mod natural udand-o cand solul este uscat. Frunzele pot fi indepartate toamna, cand planta se usuca. Bulbul va ramane in pamant pe toata durata iernii, primavara urmatoare incoltind din nou.


sursa foto : www.whatsonsyria.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului