Plante de gradina

#galbenele #ghimbir #ardei iute #echinaceea #remedii naturiste #terapii alternative

Cum sa-ti cultivi propriile plante medicinale

Multe dintre plantele pe care le cultivi in gradina au efecte tamaduitoare si te pot scapa de anumite afectiuni de care suferi sau pot preveni dezvoltarea unor boli. Mustelul, de exemplu, este o floare de camp care creste adesea in gradini fara sa fie semanata. Pe langa faptul ca infrumuseteaza aspectul gradinii si atrage polenizatorii, musetelul este si unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste, cu beneficii pentru digestie, inflamatii, eczeme, migrene sau boli hepatice. Ca musetelul sunt multe alte plante pe care le poti cultiva pentru a avea propria farmacie acasa, una cu remedii naturiste.


Ghimbirul, remediu naturist pentru prevenirea cancerului

Ghimbirul are un aspect inconfundabil si o aroma puternica. Se cultiva cu usurinta fie direct in solul din gradina, fie intr-un ghiveci. Atat timp cat plantezi rizomul sanatos intr-un sol cu drenaj bun si ii oferi posibilitatea de a capta lumina soarelului cateva ore pe zi, va creste armonios.

Cel mai bun remediu naturist din ghimbir este ceaiul proaspat. Un consum regulat de ceai de ghimbir iti protejeaza inima de bolile cardiace, pastreaza frumusetea pielii, previne numeroase tipuri de cancer si imbunatateste digestia.


Ardeiul iute, remediu naturist pentru inima

Ardeiul iute este sanatos pentru organism, deoarece contine ingrediente active care curata sangele de grasimile nesanatoase. Astfel, un consum regulat de ardei iute previne hipertensiunea arteriala si ateroscleroza si reduce nivelul de colesterol "rau". Acest remediu naturist se cultiva foarte simplu, din seminte, in solul din gradina sau in ghiveci. Ardeii iuti au nevoie de mult soare pentru a creste, dar si de udari frecvente pe timp de seceta.


Echinaceea, remediu naturist pentru raceala si gripa

Cultiva in propria gradina echinaceea si vei fi ferit de raceala si gripa in sezonul rece. Planta reprezinta un remediu naturist eficient pentru intarirea sistemului imunitar, nu este pretentioasa, iar odata ce o plantezi in gradina, poti fi sigur ca va creste si anul urmator fara sa fii nevoit sa faci o noua insamantare.


Galbenelele, remediu naturist pentru piele

Galbenelele reprezinta un remediu naturist excelent pentru arsurile solare, acnee, inflamatiile tesutului cutanat, alergii, anemie si afectiuni gastrice. Pentru a planta galbenele in gradina, ai nevoie de seminte sanatoase sau rasaduri. Acestea se planteaza intr-o zona insorita din gradina si nu au nevoie de udari in timpul verii, deoarece rezista foarte bine la seceta.



Sursa foto: homelife.com.au, flowersinmedicine.com, dhealthstore.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare