Plante de gradina

#gradina #plante de gradina #iarna

Cum uzi plantele de gradina pe vreme rece

Iarna, plantele de exterior nu au nevoie sa le acorzi atat de multa atentie ca vara insa este important sa nu neglijezi udarea lor. De regula, precipitatiile din timpul unei ierni normale le asigura o cantitate suficienta de apa. Totusi, este bine sa verifici regulat daca plantele din gradina ta sunt hidratate mai ales in cazul in care vorbim de o iarna secetoasa. Iata uzi plantele de exterior iarna:


1
Uda arbustii si pomii fructiferi tineri o data la 2 saptamani inainte de primul .


2 Este bine ca radacinile plantelor din gradina ta sa absoarba o cantitate suficienta de apa inainte ca pamantul sa inghete. Urmareste prognoza meteo si uda plantele cu cel putin 24 de ore inainte de inghet .


3 Imprastie in jurul radacinilor plantelor perene si arbustilor pentru ca acesta va proteja plantele de frig in timp ce va mentine un nivel optim de umiditate.


4 Odata cu scaderea temperaturii este indicat sa uzi plantele in asa fel incat apa sa ajunga numai la radacina , nu si pe frunze sau tulpina, pentru a preveni ca acestea sa inghete.

5
De regula plantele devin inactive odata cu scaderea temperaturii si necesita udare numai in caz ca vremea este secetoasa timp de 2-3 saptamani. In acest caz este indicat sa uzi plantele chiar daca pamantul este inghetat.


6 Uda tot timpul plantele in mijlocul zilei, cand temperatura este mai ridicata astfel ca acestea sa aiba timp sa absorbe apa pana seara, cand vremea devine mai rece.


7 Uita-te cu atentie in gradina pentru a vedea daca nu exista plante a caror radacina a iesit la suprafata din cauza inghetarii repetate a solului. Daca vezi o astfel de impinge-o usor in pamant si acoper-o cu un strat de compost .

8
Evita sa tai lastari sau sa rupi crengute de la arbusti pana in primavara pentru ca plantele devin mai sensibile la pierderile de apa si sunt expuse la inghet.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare