Plante de gradina

#flori de gradina #flori colorate #flori de vara

Flori colorate de vara pentru gradina

O gradina cu adevarat spectaculoasa pe durata verii include o bogatie de flori in cele mai variate culori. Odata ce florile de primavara dispar, vine momentul sa faci loc plantelor superbe care iti vor decora gradina intreaga vara. Descopera, asadar, cateva exemple de flori colorate care iti vor imbogati gradina pe durata sezonului fierbinte!
 

Hibiscusul peren


Hibiscusul peren (Hibiscus moscheutos) este o planta specifica zonelor mlastinoase din sud-estul SUA, insa poate fi cultivata cu succes si in gradinile romanesti. Planta, ce ia forma de arbust, poate atinge o inaltime de maxim 2 m. Se remarca prin florile sale spectaculoase, de culori variate, cu diametre cuprinse intre 15 si 25 cm, in functie de varietate.

Hibiscusul peren infloreste in perioada iulie-septembrie si ofera avantajul de a produce flori inca din primul an. Pentru a se dezvolta armonios, are nevoie de sol umed, hranitor, bine drenat. De asemenea, prefera zonele insorite sau penumbra. Este important sa retii ca planta trebuie udata din abundenta pe durata verii.
 

Gomfrena


Gomfrena (Gomphrena globosa) este o planta cu flori violet, sub forma de globuri, ce aduce un plus de culoare si de inedit in orice gradina. Planta, ce poarte si denumirea de nasturei in anumite zone ale tarii, este perfecta intr-o gradina cu sol sarac si, mai mult decat atat, face fata cu brio perioadelor prelungite de seceta.

Gomfrena trebuie plasata in zonele bine luminate ale gradinii si solurile cu un pH cuprins intre 6,1 si 7,5. Vara, te poti bucura de florile sale si in casa, Gomfrena rezistand destul de bine in urma taierii.
 

Eryngium


Genul Eryngium include o bogatie de plante cu aspect de scaieti care se pot dovedi o prezenta speciala in gradina ta. Printre cele mai cunoscute specii se numara Eryngium planum - scaiul vanat - si Eryngium campestre - scaiul dracului sau rostogol.

Eryngium planum poate atinge o inaltime de 30-60 cm, are flori albastre, inconjurate de bractee spinoase. Infloreste in lunile iulie-august. Florile sale pot fi folosite si in scop medicinal, la calmarea tusei.

Eryngium campestre are un aspect similar scaiului vanat, diferenta majora sesizabila fiind culoarea florilor. Acestea sunt albe, insa sunt inconjurate, la randul lor, de bractee tepoase. Ca scaiul vanat, prefera pasiunile uscate.
 

Hemerocallis


Un alt gen de plante ce infloresc pe timp de vara, Hemerocallis include circa 20 de specii. Plantele sunt usor de cultivat si infrumuseteaza gradina din iunie pana in august cu flori de culori variate, in functie de specie: galbene, roz, portocalii. Fiecare floare rezista doar o singura zi, insa bobocii se deschid succesiv, astfel incat te vei putea bucura de Hemerocallis o perioada indelungata. Au nevoie de lumina puternica, desi tolereaza si penumbra, si udari regulate.
 

Iberis


Iberis (Iberis sempervirens) este o planta cu flori albe, roz sau rosii, originara din Spania. Plante, ale carei flori apar pana toamna, atinge o inaltime de maxim 45 cm, prefera zonele insorite ale gradinii si solul bine drenat. De asemenea, udarile regulate sunt necesare in perioadele secetoase din timpul verii.

Foto : finegardening.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului