Plante de gradina

#buchet perfect #simbolistica flori #flori

Florile si simbolistica lor. Secretul pentru alegerea buchetului perfect

Iubite si foarte popoulare, florile au fiecare un inteles special, ele simbolizeaza in mod traditional sentimente, stari sau idei. Poate sunt persoane care atunci cand aleg un buchet se gandesc la ce semnifica fiecare floare. 

Exista cateva secrete care te vor ajuta sa faci alegerile cele mai bune atunci cand vine vorba de flori.

1. Trandafirii de gradina - regina florilor de nunta

Trandafirii de gradina reprezinta o alegere clasica pentru florile de nunta mai ales ca acestea merg cu aproape fiecare tema. Acestia inlocuiesc bujorul, cu un miros minunat si proaspat, disponibil pe tot parcursul anului.

De la clasicul trandafir englezesc David Austin pana la noii trandafiri Garden Japonezi Wabara, piata continua sa se dezvolte pe sute de noi soiuri de trandafiri care imita bujorul.

2. Gardenia - puritate, dragoste si sofisticata

Gardenia este o alegere clasica de flori de nunta de generatii intregi. Aceasta floare parfumata simbolizeaza cateva lucruri diferite, cum ar fi puritatea, dragostea si sofisticare, fiind o alegere perfecta pentru un aranjament de mireasa.

Petalele lor de hartie alba si frunzele luxuriante, verzui le fac irezistibile si versatile.

3. Irisul - intelepciune si incredere

Irisul, despre care se spune ca este o floare de primavara,  este asociat cu intelepciunea si cu increderea. Fiecare tulpina prezinta o frumoasa floare cu petale delicate si o culoare galbena izbitoare. Este o floare pe care o gasesti in toate anotimpurile, iar varietatea de culori spune totul despre iris: alb, galben, violet, precum si nuante de albastru.

4. Liliacul - pasiune, prima dragoste

Liliacul se regaseste in numeroase si diferite culturi și vremuri. De exemplu, despre liliacul magenta se spune ca simbolizeaza  pasiunea, in timp ce liliacul purpuriu simbolizeaza prima dragoste.

Liliacul reprezinta mereu o excelenta solutie pentru a adauga textura dar si un parfum senzational oricarui aranjament floral. Liliacul se regaseste in nuante de violet, alb și magenta pe o perioada scurta de timp noiembrie-aprilie.

5. Crinul Imperial - floarea regala

Este, de departe, floarea regala, care simbolizeaza puritatea si frumusetea rafinata. Concret, un crin alb simbolizeaza modestia si virginitatea, in timp ce un crin portocaliu simbolizeaza pasiunea si mandria. Crinii au o floare in forma de stea care prezinta o medie  de trei pana la cinci flori pe tulpina.

Ai mare noroc pentru ca aceste flori sunt disponibile pe intreg parcursul anului in mai multe variante de culori. Si pe langa frumusetea lor, crinii ofera si un miros dulce.

6. Lacramioarele - puritate si fericire

Lacramioara reprezinta puritatea si fericirea, dar si dulceata. Cu flori mici, delicate, in forma de clopot, lacramioara este si deosebit de populara pentru buchetele de primavara. Si lacramioarele se gasesc in toate anotimpurile.

9. Lalelele - dragostea perfecta

Lalelele au tendința de a fi asociate cu aranjamente florale dulci si pastelate pentru vestirea primaverii. Cu toate acestea, lalele  se gasesc intr-o paleta de culori impresionanta si dau foarte bine atat in buchete, cat si in aranjamente.

Pentru ca lalele reprezinta dragostea perfecta, adăugarea lor la buchetul de mireasa inseamna o declaratie a dragostei si a credintei fata de partener.

10. Narcisele - renastere si noi inceputuri

Narcisele, de multe ori subevaluate, reprezinta o baza de primavara, care inseamna renastere si noi inceputuri. Narcisele sunt frumoase, accesibile, cu mult potential. Pot fi folosite in combinatii de culori alb si galben sau portocaliu si alb. Sunt disponibile din ianuarie pana in aprilie.

11. Freziile - dulceata si incocenta

Acestea sunt absolut superbe, simbolizand dulceata si inocenta. Aceste flori sunt renumite pentru mirosul lor dulce si se gasesc, de asemenea, intr-o varietate de culori, cum ar fi alb, violet, portocaliu sau galben.

Ai succes garantat cu ele mereu, indiferent de anotimp, mai ales ca au si un aspect romantic.

12. Hortensiile - emotii si perseverenta

Despre aceste flori se spune ca rereprezenti emotii si perseverenta, dar exprima si recunostinta.

Hortensiile sunt in nuante de alb, roz, verde si albastru. De altfel este una dintre putinele flori care au o culoare naturala adevarata albastra. Desi disponibile pe tot parcursul anului, perioada cu cel mai bun randament este aprilie – septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului