Invata sa uzi corect plantele in timpul iernii. Iata cateva sfaturi utile

Plante de gradina

#ingrijire plante #udare plante #udare flori #sfaturi udare plante #udare corecta plante

Invata sa uzi corect plantele in timpul iernii. Iata cateva sfaturi utile

Apa este esentiala pentru supravietuirea plantelor, iar pentru un pasionat de gradinarit udarea acestora este deja un automatism. Cu toate acestea insa, trebuie sa tii cont de anumiti factori atunci cand uzi plantele, mai ales atunci cand au loc schimbari de temperatura de la un sezon la altul. Iata cum trebuie sa uzi corect plantele in timpul iernii:

1. Udarea plantelor in timpul iernilor uscate

Iernile nu sunt intotdeauna la fel, asa ca unele pot fi foarte uscate, cu precipitatii reduse. Pentru a fi sigur ca plantele tale au o umiditate optima verifica solul cat mai aproape de radacinile plantelor. Inghetul si temperaturile scazute pot usca solul doar la suprafata.

Cele mai afectate de inghet sunt in general plantele cultivate toamna sau primavara. Asadar, pentru a evita riscul de ofilire, uda-le cat mai aproape de radacina.

De asemenea, uda cu regularitate in timpul iernii si copacii sau plantele perene cu frunze mari, deoarece umezeala se evapora mai repede prin ele.

Iarba si plantele cultivate recent au nevoie de ele de mai mai multa apa in timpul unei ierni uscate. Arbustii mai vechi rezista mult mai bine, deoarece acestia au bine fixate radacinile in pamant astfel incat pot sa isi ia substantele nutritive de care au nevoie si suporta mai bine lipsa de apa.

2. Cum uzi corect plantele

Pe timpul iernii, cea mai buna metoda de udare a plantelor este irigarea prin picurare, deoarece apa ajunge astfel mult mai rapid la radacinile plantelor. Nu uita, de asemenea, ca distanta ideala de la care trebuie sa picure apa este de 8 centimetri.

In general, plantele trebuie udate vara o data pe saptamana vara, iar iarna la distante mai mari, in functie de temperaturile care se inregistreaza in zona in care locuiesti. Pentru a stii cu siguranta daca plantele au nevoie de apa, verifica daca solul este uscat la cativa centimetri adancime inainte de a-l uda.

In cazul in care solul este insa inghetat nu uda plantele. De asemenea, tine cont de faptul ca zilele cu vant puternic usuca solul.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului