Plante de gradina

#sfaturi flori #cum sa ai grija de panselute #gradina #panselute

Panselutele: cum sa le ingrijesti ca sa ai o gradina frumoasa toata vara

Panselutele arata ca mici giuvaiere presarate prin curtea ta. Acestea iti imbodobesc gradina pe tot parcursul verii! Daca iti doresti sa ai o gradina frumos colorata, atunci sfaturile urmatoare despre cum sa cresti panselutele vor fi un real ajutor!

Ce ar trebui sa stii despre panselute:

Panselutele pot avea o inaltime intre 6 si 9 cm si pot fi plantate intre florile mai inalte ca sa nu ramai cu spatii goale intre plante. Panselutele infloresc intr-o varietate de culori stralucitoare, cum ar fi : albastru, violet, rosu, portocaliu, aramiu, galben si alb perlat.

Panselutele rasar anual. In zinele cu clima mai blanda, vor continua sa infloreasca pana la sfarsitul toamnei. Pentru zona de sud a tarii , cautati soiuri rezistente la caldura si plantati-le intr-o zona umbroasa. Aceste plante prefera soarele.

Cel mai simplu mod de a creste panselutele este sa le plantati in curte pe timpul verii, iar toamna sa le mutati in ghivece si sa le puneti la adapost.

Daca nu aveti o gradina in care sa le plantati, nu va faceti griji! Puteti creste panselutele in ghivece, chiar in apartament! Semanati semintele in recipiente micute, iar apoi asezati-le in frigider timp de doua saptamani. Dupa ce trec cele 14 zile, scoateti recipiente din frigider si expuneti-le la temperatura camerei. Plantele ar trebui sa creasca in aproximativ 10 zile.

Ponturi pentru a avea cele mai frumoase panselute

  • Dupa ce au fost plantate, ai grija ca florile tale sa aiba apa din abundenta. Panselutele prefera un sol care retine umiditatea si care a fost imbogatit cu ingrasamant.
  • Panselutele pot creste in soare, dar se dezvolta si in zonele umbroase.
  • Inlatura intotdeauna florile dupa ce s-au ofilit! Astfel, vei permite plantelor sa se regenereze si sa infloreasca mult mai repede!
  • Ai grija sa iei masuri de precautie si combatere impotriva daunatorilor din gradina! Panselutele pot fi atacate de daunatori precum afidele, melcii si omizile!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului