Plante de gradina

# ingrijrie plante # plante distructive #plante de gradina #plante

Pe cat sunt de frumoase, pe atat sunt de distructive! Plantele de care sa te feresti daca nu vrei batai de cap

Te-au fermecat cu frumusetea loc, insa ascund secrete pe care multi dintre gradinarii incepatori nu le cunosc. Aceste plante, unele cu flori incantatoare, se pot transforma rapid in cosmarul oricarui gradinar. Iata care sunt plantele de care trebuie sa te feresti daca nu vrei sa ai batai de cap.

Iedera

Iedera este o planta superba, care te duce rapid cu gandul la jungla. Este preferata de persoanele care apreciaza natura, insa putini stiu ca iedera, care imbraca rapid peretii, pot duce si la distrugerea acestora. Iedera are radacini aeriene care patrund intotdeauna in crapaturile din tencuala. Cand vei dori sa o smulgi exista riscul sa o desprinzi cu tot cu fatada peretelui.

Pachysandra

Pachysandra terminalis este o planta care acopera pamantul ca o patura verde. Este asemanatoare iederei, insa se intinde la radacina copacilor si poate fi folosita si drept bordura pentru gradini. Are flori albe, parfumate. Ai zice ca este planta perfecta, insa atrage o multime de insecte si distruge solul pe care se intinde.

Hibiscus

Hibiscusul este un arbust cu flori superbe, care pot ajunge pana la 3 metri inaltime. Florile fac seminte care sunt usor imprastiate de vant, astfel ca planta tinde sa acapareze necontrolat intreaga gradina. Incoltesc rapid, in orice tip de sol si, daca nu le elimini periodic, iti vor acapara intreaga gradina si vor distruge restul plantelor.

Sursa foto:pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului