Plante de gradina

#plante #gradina de vara #gradina #plante gradina

Plante care infloresc dupa-amiaza in gradina de vara

Daca o multime de plante infloresc in zori si iti invelesc gradina intreaga zi, altele asteapta pana dupa-amiaza pentru a-ti umple gradina de culoare. Aceste plante ofera, pe langa coloritul special, si un parfum incantator. Iata, asadar, cateva dintre cele mai spectaculoase plante care infloresc dupa-amiaza!

Laurul paros

Datura innoxia sau laurul paros este o planta cu flori albe, spectaculoase si foarte parfumate, sub forma de trompeta. Planta infloreste la apusul soarelui, iar florile sale raman deschise intreaga noapte. Daca iti propui sa o cultivi in gradina proprie, afla ca Datura innoxia poate fi plantata cu succes langa un gard ori un zid pe care se va catara pana la o inaltime de circa 1 - 1,5 m. Laurul paros, desi superb, este o planta otravitoare, prin urmare este important sa nu lasi animalele de companie, nici copiii in preajma sa.

Primula de seara

Oenothera biennis sau primula de seara ori lumina noptii este o alta planta ale carei flori nu apar decat dupa-amiaza tarziu, catre lasarea serii. Planta produce flori galbene, albe sau roz, uneori rosii, care apar din iunie pana in octombrie. Florile sale rezista pe durata intregii nopti, dupa care se ofilesc, urmand ca ziua urmatoare sa produca o noua serie.

Primula de seara poate fi folosita atat ca planta tip gazon, cat si ca planta cataratoare. De asemenea, este important de retinut faptul ca din semintele de primula de seara se obtine un ulei cu multiple proprietati. Printre altele, amelioreaza sindromul premenstrual si are beneficii la nivelul tenului.

Barba imparatului

Mirabilis jalapa sau barba imparatului este o planta cu flori viu colorate, sub forma de trompeta. Raspandita in lumea anglofona sub denumirea de "floarea de la ora patru", Mirabilis jalapa isi merita pe deplin acest nume: florile sale apar intotdeauna dupa-amiaza, in preajma orei patru. Florile raman deschise intreaga noapte si se inchid in zori. Pe langa coloritul spectaculos - alb, rosu, roz, galben, uneori chiar in combinatii -, florile de Mirabilis jalapa imprastie si un parfum placut.

Zoreaua alba

Zoreaua alba (Ipomea alba) este una dintre plantele superbe ale familiei Convulvaceelor, cu flori albe, sub forma de trompeta. Planta mai este cunoscuta si sub denumirea de de floarea lunii, atat datorita albului sau stralucitor, cat si al faptului ca florile sale apar dupa-amiaza tarziu, spre lasarea serii.

Intocmai ca rudele sale diurne, si zoreaua alba este o planta cataratoare care cunoaste o dezvoltare rapida si este, asadar, ideala pentru infrumusetarea zidurilor ori a gardurilor.

Lumina lunii

Lumina lunii (Selenicereus grandiflorus) este o specie de cactus cu flori spectaculoase, care imprastie un miros dulceag de vanilie. Florile sale albe-galbui apar la lasarea serii si rezista cateva ore. Poate fi cultivat cu succes in casa.

Cactusul Selenicereus grandiflorus este folosit si in homeopatie (fructele sale sunt comestibile), considerat fiind, in acelasi timp, si un excelent afrodiziac.

Foto: em.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului