Plante de gradina

#liliac #plante de sezon #plante #gradina #plante de gradina #panselute #spanzi #tamaioare

Plante de sezon pentru gradina ta

Ghioceii, viorelele, narcisele, zambilele, panselutele, sunt plantele fara de care nu iti poti imagina venirea primaverii. Odata cu ele infloreste si sufletul tau, invitandu-te sa lasi deoparte cojocul greu al iernii si sa-ti imbraci mintea si trupul in haine de primavara. Iata cateva plante de sezon pentru gradina ta.


Panselutele

Vedete incontestabile ale primaverilor timpurii, panselutele adora temperaturile scazute de la inceput de sezon. Florile lor sunt parfumate, insa coloritul vesel si jucaus este cel care iti provoaca acea stare de bine de cate ori le privesti. Panselutele se pot cultiva si in ghivece si prefera solul cu pH-ul acid.


Bulbii de primavara

Stratul de zapada s-a topit, iar de sub el rasar cativa ghiocei minunati. Bulbii de primavara, fie ca ne referim la ghiocei, lalele, narcise, zambile, viorele sau branduse, sunt acele flori timpurii fara de care primavara nu ar fi atat de frumoasa. Sunt rezistenti la inghet si se planteaza toamna si primavara. Sunt plante care prefera solul usor acid.


Spanzii

Aceasta planta se mai numeste in popor si "laba ursului". Are forma unui clopot si culori rosii, galbene, mov sau verzi. Frunzele de spanz sunt mereu verzi, iar pamantul unde creste trebuie sa aiba pH-ul acid, pana la usor alcalin. Se inmulteste prin seminte sau prin divizarea tufei, o operatiune mai usoara ce nu presupune un timp de asteptare prea mare din partea ta. Atentie insa, aceasta planta este otravitoare.


Tamaioarele

Sunt inrudite cu panselutele, insa au un miros mai pregnant. Nu cresc foarte inalte si au culoarea mov-inchis sau alb. La fel ca si sanzul, tamaioarele se pot inmulti prin seminte sau divizarea tufei. Pot fi cultivate si in gradinile semiumbrite, unde solul este mai umed si pH-ul acid.


Liliacul

Liliacul sau Syringa vulgaris face parte din familia oleaceelor si este o specie din genul Syringa. Creste si in salbaticie, insa este mai usor de cultivat ca arbust ornamental. Are ramuri drepte si lujeri putin muchiati. Liliacul se inmulteste prin seminte sau prin lastari.



Sursa foto: satumarecity.olx.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din plante-de-gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului